Sain ensimmäisen nukkekotini 3-vuotiaana. Se oli Lundbyn (1:18) talo. Siellä oli valaistu akvaario, televisio, lamput, sohvakalustot ja keittiö, puiset sängyt ja kylpyamme ja leikin sillä rakkaudella. Katselin illalla sen ikkunoista sisään, se näytti niin kodikkaalta ja turvalliselta. Jossain vaiheessa myöhemmin nukkeleikkini loppuivat ja talo vietiin varastoon.

Vuoden 2009 loppukesällä alkoi kutkutella ajatus nukkekodin laittelusta. Ajatus vain putkahti yhtäkkiä mieleeni ja se tuntui hyvin ihanalta ajatukselta. Siinä oli hyvin vahva imu. Sitä oli yksinkertaisesti päästävä tekemään heti! Olen kyllä aina tykännyt näpertää, sisustaa, somistella, rakentaa ja järjestellä, joten uskon ajatuksen jääneen jo lapsuuden leikeistä asti kytemään syvälle alitajuntaani.

Niinpä sitten kipaisin vanhempieni luokse. Sielläpä talo minua varaston perällä odotteli, edelleen, monen monen vuoden jälkeen! :)

Tässä ensimmäinen nukkekotini (Lundby 80-luvun alkupuolelta). alkuperäisessä kunnossaan, ainoastaan yläkerran vas.reunan huoneen ja alakerran keskimmäisen huoneen lattiat olen tässä kuvausvaiheessa jo ehtinyt laittaa uusiksi.

RiinaTomas%20remppaa%20ja%20muuta%20355-

Olin alusta alkaen hyvin suureellinen suunnitelmissani. Minulla oli taloon tulevista huoneista jo suhteellisen selkeä visio ja tiesin, että näihin kahteen kerrokseen niitä kaikkia ei millään olisi pystynyt tiivistämään, enkä halunnut tinkiä niiden toteuttamisesta. Niinpä olinkin hyvin iloinen nähdessäni varastossa myös siskojeni vanha Lundbyt. Toisesta talosta oli katto irronnut ja siinäpä se vastaus olikin edessäni kuin tarjottimella: yhdistäisin kaksi Lundbyn taloa päällekkäin! Kysyttyäni luvan siskoltani talon käyttöön minulla olikin sitten tarpeellinen määrä huoneita! Ihanaa, pääsisin toteuttamaan kaikki taloon suunnittelemani huonevisiot! :)


Kahden talon liittäminen toisiinsa ei ollut ihan iisi projekti, mutta vauhtiin päästyäni sain sen tehtyä kuitenkin yhden päivän aikana! Projekti onnistuikin erinomaisesti! Huoneiden korotuspalat sahasin irronneesta katosta. Korotuksen jälkeen toisen kerroksen eteisaula, olohuone ja vaatehuone ovat siis hieman korkeampia kuin muut huoneet. 

Tässä siskoni Lundby odottelemassa seinien korotusta alkuperäisessä asussaan.

TomasrTinte%20111-normal.jpg


Projekti alkakoon!

TomasrTinte%20114-normal.jpg


Korotuspalat mitattuna.

RiinaTomas%20remppaa%20ja%20muuta%20868-


Tulevan olohuoneen oviaukko kaipasi ehdottomasti leveennystä!

RiinaTomas%20remppaa%20ja%20muuta%20752-


Pientä sahausprojektia...

RiinaTomas%20remppaa%20ja%20muuta%20870-


Myös huoneen ikkuna laajeni oviaukoksi (joka tulee johtamaan parvekkeelle). Sahaus meni aivan vinoon, mutta onneksi tässä mittakoossa saa vähän isommatkin vimpulakohdat paikattua ja piilotettua helposti ;)

RiinaTomas%20remppaa%20ja%20muuta%20873-


Korotuspalat ja uudet lattiat asennettu :)

RiinaTomas%20remppaa%20ja%20muuta%20876-

Talo sai nimekseen Neliapila sen neljän kerroksen mukaan, jokainen lehti edustakoon yhtä kerrosta. Nimessä on muutenkin hyvä fiilis :) Huonejako selkeni oikeastaan heti, eikä sitä tarvinnut sen enempää pohdiskella. Ja koska itse laulan bändissä ja rakastan musiikkia, on tähän taloon ehdottomasti saatava myös oma treenikämppä! ;)


Tässä kokonaiskuva korotetusta, tapetoidusta Neliapilan talosta. Alakerran suihkuosaston rakensin jo ennen kuin liitin nämä kaksi taloa toisiinsa. Koska aloitin tämän taloprojektin jo useampi vuosi sitten, tämän kuvan ottamisen jälkeen monesta huoneesta on mennyt tapetit uudelleen vaihtoon :) Oikeastaan vain lastenhuone ja vanhempien makuuhuoneen "alataso" ovat ainoat, joissa tapetointi on pysynyt samana tähän päivään asti. Lisäksi eteinen on kokenut täydellisen muodonmuutoksen.

RiinaTomas%20remppaa%20ja%20muuta%20904-

Miniatyyritalon rakentaminen on erittäin monipuolisesti tyydyttävää hommaa, koska oikeastaan mikään ei ole rajana! Pääsen purkamaan ehtymätöntä idealähdettäni; saan kokeilla värileikittelyä ja erilaisia sisustusratkaisuja rajattomasti jne. Jos näitä kaikkia yrittäisi toteuttaa tässä "oikeassa elämässä", tarvitsisin monenmonta huonetta.. tai oikeastaan taloa :D

Neliapilan rakentamisessa oli jossain vaiheessa muutaman vuoden luova tauko. En kuitenkaan ole tästä harmissani, päinvastoin! Ajatukset ovat saaneet asettua, ideat velloa vapaana. Aloitettuani nyt aktiivisen rakentamisen uudelleen on rakentaminen ja sisustaminen paljon selkeämpää, olen matkanvarrella oppinut paljon uutta!