NELJÄN TUULEN TALO

Nukkekoti Neljän Tuulen Talo on toinen aloittamani nukkekotiprojekti, jonka rakentamiseen syttyi into ja idea löytäessäni vanhempieni varastosta käyttöä vailla olleen puuhyllykön. Sen hyllyvälit (eli tuleva huonekorkeus) oli täydellinen mittasuhteeseen 1:18! Ja samalla välähti ajatus kerrostalomallin rakentamisesta.

Idean tähän sain siitä, että koska ensimmäinen nukketaloni Neliapila on jo nelikerroksinen yhden perheen kartano ja mielessäni vilisi silti rutkasti jo uusia, toteuttamista kaipaavia ideoita erilaisista huoneista, syntyi ajatus tehdä tämä kerrostalon muotoon: Neljä erilaista pientä kaksiota, neljä erilaista sisustusta! Mahtavaa! :)

Talon suunnittelun ja rakentamisen aloitin visioimalla millaisia asukkaita talon asuntoihin muuttaisi ja varsin nopeasti idealamput syttyivät ja sain tämän pohjatyön valmiiksi. Nimensä tämä talo sai sekä jatkoideana Neliapilasta, että taloon rakentuvien neljän asunnon mukaan: Neljä erilaista pikkukotia, omantyylisillään asukkailla.

Neljän Tuulen Talon asukkaat:

1.Kerros (alin): Kolmekymppinen hippimies, asunto 60-luvun henkinen.
2.Kerros: Maalaisromanttinen pikkuperhe; äiti, isä ja pieni lapsi.
3.Kerros: Nuori, värejä rakastava taiteilijatyttö.
4.Kerros (ylin): Paljon ympäri maailmaa töitä tekevä ja matkaava pariskunta.

Koska vuosien varrella minulle on (mahdollisesti jostain miniatyyrihurmoksesta johtuen ;)) kertynyt melkoisen hyvät varastot kaikenmoista nukkekotitavaraa ja tarvikkeita (osa jo lapsuudesta saakka säilyneitä), päätin helpottaa alkavaa rakennusurakkaani käymällä kaiken pikkutilpehöörini läpi ja laittamalla tavarat laatikoittain järjestykseen niin, että Neliapilan jokaiseen asuntoon suunnittelemani tarvikkeet olivat omissa lokeroissaan. Tämä oivallus helpotti suunnattomasti rakennustöitäni ja auttoi hahmottamaan hyvin selkeästi tulevia sisustuksellisia asioita aina tapettien väreistä lähtien. Lisäksi aina kun aloitin rakentamaan talossa jotain uutta huonetta, olo oli kuin jouluaattona konsanaan; oli aina yhtä mahtavaa avata rakenteille tulevan asunnon tarvikelaatikko ja oi sitä iloa kun muisti, että "Ai niin! Täällä olikin tämä kangas ja tämä kattila ja tämä matto!" :)

Aloitin Neljän Tuulen Talon rakennustyöt talon ylimmästä (4.) kerroksesta. Jo aika alkuvaiheessa päätin, että asuntojen eteiset ja ulko-ovet jäävät kuitenkin tämän talon seinien ulkopuolelle ns. kuvitteellisiksi tiloikseen, koska en saanut niitä asettumaan tilaan itselleni mieluisasti, vaikka kaikenlaista vaihtoehtoa tuli kokeiltua. Keittiöiden kalusteetkin asettivat omia ehtojaan. Lopputulos on kuitenkin hyvä näin :)

Tässä Neljän Tuulen Talon rakennuksen ensivaiheita. Ylimmän (4.) kerroksen asunto on kuvaushetkellä saanut jo tapetit pintoihinsa, kylppärin seinä juuri kaakaloitu ja keittiön tuolit odottelevat paikoilleen asettelua.

nelj%C3%A4ntuulentalo.jpg

Kuvassa tuleva Hippimiehen asunto ja juuri pystytetyt kylppärin seinät. Yläpuolella 2. kerroksen Maalaisromantikkojen koti.

P1290161.jpg

Tässä kuvassa olen saanut Neljän Tuulen Talon kaikki asunnot päällisinpuolin valmiiksi. Tämän jälkeen oli vuorossa talon etuseinämän kiinnitys ja talon pinnoitustyöt.

P1300532.jpg

Tässä vielä esittelyssä asunnot yksi kerrallaan:

Matkustajapariskunnan koti.

P1300549.jpg

Taiteilijan koti.

P1300548.jpg

Maalaisromantikkojen koti.

P1300547.jpg

Hippimiehen koti.

P1300546.jpg

Seuraavaksi kiinnitin talon etuseinä paikoilleen. Seinä on muutaman millin paksuista muovipleksiä, jonka kiinnitin saranoilla. Julkisivun pinnoitustyöt aloitin mittaamalla ikkunoiden paikat ja sen jälkeen rajasin ne ja päällystin seinäosat kaksipuolisella teipillä. Sitten talo sai ylleen tiiliverhoilun. Oik. puoleisessa kuvassa olen päällystänyt talon ja aloittanut sen maalaustyöt.

P1300550.jpg?1434555339      P1300564.jpg?1434555347

Tässä valmis, maalattu tiiliverhoilu. Tämän jälkeen tein taloon ikkunanpokat sekä alas rappauksen.

P1300569.jpg?1434555355      P1300581.jpg?1434555371

Kun ulkopuoli oli valmis, oli aika kiinnittää ikkunoihin verhot. Tässä kuvaa koko talosta verhoineen päivineen :)

P1300894.jpg?1434555061

Tällä hetkellä talo on siis viimeistelyjä vaille valmis. Ulko-osat kaipaavat vielä pientä maalausta sekä lakkakerroksia, sisätiloja viimeistelen lisäillen asuntoihin vielä muutamia yksityiskohtia.

Onnellinen miniatyyrirakentaja rakkaan talonsa äärellä.

P1300685.jpg?1434555113

Rakkaudella, Riina