Jee! Sänkyprojekti vihdoin valmis! Sängyn runko on 70-luvun Lundby -mallistosta ja se oli punaoranssin värinen. Muuten ihan kiva, mutta koska halusin sen tähän asuntoon, niin tuunaustahan tuo kaipasi! Sängyn päädyt myös tarvitsivat pientä korotusta ja tein sen puurimoista. Päädyn koriste on metallinen korunosa. Peiton tein wanhasta, pitsireunaisesta kangasnenäliinasta ja tähtikuvioservetistä.

Sängynpäädyn lamppu on helmikorvis. Yöpöytien runkoina toimivat muoviset lankarullat, joihin tein tasot maalatusta balsasta ja reunustin pitsinauhalla ja kankaalla :)

Jalkalampun alaosa on Lundbyn pöytävalaisimen vanha jalka, jonka sinisamettinen kupu on ikävä kyllä hävinnyt aikojen saatossa. Nyt oli aika ottaa jalka uusiokäyttöön! Kupu on muovinen korkki, jolle tein myös pitsireunuksen. Kukkakimppu pääsi yöpöydälle kaunistukseksi.

Lundbyn talosta jäi ylimääräiseksi muutamia ovia ja lainasin yhden tämän asunnon kylppärinoveksi.

P1280700-normal.jpg

 

Näkymiä käytävältä makuuhuoneeseen oviverhon asennuksen jälkeen.

P1280722-normal.jpg

 

Makuuhuoneen lamppuun löysin vielä pienen kangaskukkasen koristukseksi. Pyykkikori on papiljotti. Vaatekaapin rakensin pahvista ja jätskitikuista. Nupit on pieniä muovinosia jostain pakkausmateriaalista. Henkarin tein rautalangasta.

P1280709-normal.jpg     P1280695-normal.jpg

 

Koska asunnon tila on rajallinen, perheen pieni lapsi nukkuu toistaiseksi avokeittiö-olkkarin nurkkauksessa. Sänky on äitini nukkekotileikeistä säilynyt. Se oli haalean vaaleanpunainen, sipaisin pintaan kerroksen valkoista maalia. Tyynyn tein itse ja peitto on huopakankaasta. Maljakko on omista Lundby-kokoelmistani, kukat ovat kuivakukkia. Taulunraamit seinällä ovat korun riipusosia, joihin leikkasin kuviokartongista kuvat. Kellon irroitin vanhasta rannekellosta. Se ei kylläkään tikitä oikeasti :) Kattilan ja muut astiat olen saanut äidiltäni lahjaksi<3

P1280719-normal.jpg

 

Keinuheppan keinuosa oli irronnut ja sen verran kärsineen näköinen, että en alkanut liittämään hummaa vanhaan alustaansa, vaan liitin alumiinilangasta uudet alle. Selkään tein kankaasta pehmusteen. Nyt kelpaa kiikutella!

P1280720-normal.jpg

 

Kokonaisuudessaan tämä asunto näyttääpi tällähetkellä tältä (kuvasta puuttuu makuuhuoneen oviverho ja keinuheppa):

P1280703-normal.jpg