Heipähei! :)

Tämä ihanaa sadetta ja syksynharmautta tarjoillut vapaapäivä oli juuri tunnelmaltaan täydellinen kokopäivänkestoiseen nukkekotirakenteluun! Aamulla käväisin ponin kanssa lenkillä ja sen jälkeen ei muuta kuin kuumaliimapyssy lämpenemään ja ovet auki minimaailmaan! Mahtavaa!

Ehdin eilenkin rakennella monta tuntia, joten Neljän Tuulen Talo onkin edistynyt todella hyvää vauhtia! 

Taiteilijatytön asuntokin alkaa täydentyä :) Makuuhuoneen vaaterekin olen rakentanut alumiinilangasta ja maalannut mustaksi. Sen piti alunperin tulla Neljän Tuulen Talon ylimpään kerrokseen matkailijapariskunnan kotiin, mutta tulinkin toisiin aatoksiin ja tähän rempseään talouteen se sopiikin erinomaisesti. Sininen kukkahuivi, mekko ja kärpässienitoppi ovat itsetehtyjä. Henkarit ovat klemmareita. Säilytyslaatikon olen rakentanut pahvista, kantokahvan väärinpäin käännetyistä strasseista ja metallilangasta. Lehden kannet olen tulostanut netistä. 

P1290108.jpg

 

Siirtykäämme keittiöön :) 

Avohyllyt sopivat tämän asunnon tunnelmaan, joten irroitin Lundbyn valmiista kaapistoista ovet, ja hyllyt saivatkin tuotapikaa täydennystä; kippoa, kuppoa, kattilaa, lautasia, keittokirjoja.. Siniset lautaset ovat Playmobilin, kattilat Lundbyn. Valkoinen muki ja vihreä kulho ovat pullonkorkit. Poistin myös kalusteista muutaman laatikon, ja laitoin niiden tilalle allaskaapin suojaksi verhon. Jäljelle jääneen laatikon päällystin tyyliin sopivasti lehdestä leikatulla marimekon "kankaalla". Tiskit odottelevat altaassa :)

P1290124.jpg

Tiskiallas on tehty hammasharjan muovisuojuksesta. Hanan taivutin alumiinilangasta.

P1290125.jpg

Illan taiteiluhetkeen evääksi chipsejä :) Sipsikulho on nappi, sipsit ovat kuivattuja paprikan siemeniä. Keittokirjat ovat Lundbyn. Pullon olen saanut blogivaihturina. 

P1290133.jpg

 

Taitelijan kylppärin rakentamisen aloitin tänään ja sain sen melkein valmiiksikin! :) Ensimmäisenä rakensin lattian lasimosaiikista. Sen jälkeen oli seinien vuoro. Laatat tein kiiltäväpintaiselle kartongille lyijykynän ja viivoittimen avulla. Siitä tulikin oikein toimiva pinta!

Lasisen suihkuhyllyn rakentelin kalvosta ja korviksen silikonitaustoista. Silikonitaustoja löysin pari viikkoa sitten kirpparilta ison pussillisen enkä enää pysty työskentelemään ilman niitä! Ne taipuvat niin moneksi; hyllynkannattimiksi, vetimiksi ja vaikkapa suihkuseinän jalkojensuojuksiksi! ..ja mitä vielä niistä kehittyykään kunhan rakenteluni etenee! 

Suihkuseinän tein alumiinilangasta ja muovisesta minikuplapintaisesta pöytätabletista. Itseasiassa keittiön tabletit ovat myös hyvin monipuolisia miniatyyrikäyttötarkoituksiltaan! Niistä saa tehtyä mattoja ja lattia- ja seinäpintoja, verhoja, kaihtimia, koreja jne.! Ihan meikän lempparikamaa näissä miniatyyrimateriaaleissa :) 

Kylpyamme ja wc-istuin ovat Lundbyn talostani, 80-luvun alkupuolen kalustusta. Pyyhe on Barbie-tarvikkeista. Vessanpöntöstä oli tummanruskea kansi hävinnyt, joten tein uuden pahvista ja maalasin sen jälkeen mustalla sekä kannen, että istuinrenkaan. Vessapaperitelineeseen oli tietysti laitettava myös oikeaa paperia ;)

P1290121.jpg

 

Tähän kylppäriin mahtuu myöskin oma pyykkikone. Puhtaiden pyykkien kantamiseen tarvitaan siis tietysti oma kori! Tämän korin tein muovitabletista. 

P1290142.jpg  

P1290152.jpg

 

Vielä ennen kuin oli aika sulkea miniatyyrimaailman ovet tältä päivältä, tein seinän vierellä ripustusta odottelevan taulun jo aiemmin tulostamastani tekstistä, joka sanoma on kyllä oikein osuva ;) <3

P1290151.jpg

 

Näkemisiin! :)

-Riina