Heipat! :)

Olen onnellinen lukemattoman monista asioista! Hymyilen. Tämän hetken onnenoloni muodostuu esimerkiksi siitä, että kävin eilen ostamassa itselleni ihkaoman läppärin, ja jolla juuri nyt näpyttelen tätä tekstiä rakkaan askarruspöytäni ja nukketalojeni äärellä! Tämä on suorastaan suurenmoista! :) Ja voin tehdä tätä juuri silloin, kun inspiraatio iskee! <3

Tänään on ollut hyvin nukkistäyteinen päivä heti aamusta alkaen (ihanaa!) ja olen taas saanut todella kivasti aikaiseksi! Olen asennellut ovia, rakennellut taiteilijakotia ja sinne tarvikkeita ja järjestänyt puutarvikelaatikkoni parempaan järjestykseen, niin että sieltä löytääkin nykyään hieman helpommin asioita ;) Eilen tein Neljän Tuulen Talon ekan kerroksen "Hippiluolaa" ja sen makuuhuone valmistuikin pikavauhtia! Blogiaihetta ja kuvia onkin siis kerääntynyt sen verran kivasti, että juttua piisaisi pidemmäksikin aikaa, mutta ehkä on kuitenkin parempi, että käsittelemme suosiolla yhtä aihetta kerrallaan! ;)

Ovenkarmien maalaustuokio.

P1290564.jpg

Tänään blogiaiheenani on Taiteilijan asunto :)

Jatkoin Taiteilijan asunnon laittelua kylppäristä; nyt on pyykinpesukone asennettu paikoilleen, samoin allaskaluste ja sitten parin hyllyn kiinnityksen jälkeen pyyhkeet, pesuaineet ym. sai laitella omille paikoilleen. Tämän jälkeen olikin vihdoin kylppärin etuseinän asennuksen ja sen tapetoinnin ja paneloinnin vuoro!

Taiteilijan asunnon kylpyhuone.

P1290549.jpg  

P1290547.jpg

Kylppärin kaakeliseinät tein kiiltäväpintaisesta kartongista, johon piirsin kaakelinsaumat lyijykynällä. Olen lopputulokseen tosi tyytyväinen! Kylppärin kalusteet (amme ja WC-istuin) ovat mun lapsuuden Lundbysta. Istuimen kansi oli kadonnut, joten tein uuden pahvista. Maalasin sen ja istuinrenkaan posliinimaalilla mustiksi.

Lasihyllyllä oleva pyykkipulveripullo on Pandurolta, pyykinpesuaineboxi on koottu netistä tulostetusta kuvasta. Pyyhkeet on vanhasta pyyhkeestä pätkityt palat. Pyykkikorin tein punotusta muovitabletista. Pyykinpesukoneen tein korurasian muovikannesta jonka päälle liimasin netistä tulostetun pesukoneen kuvan. Toimii! :)

P1290545.jpg?1421611958

 P1290582.jpg

Kylppärin lattian tein ylijäämä-mosaiikkipaloista. Allastason rakensin pahvista ja balsasta, johon oli helppo leikata aukko altaalle. Allas on joku säästämäni muoviosa (en muista mikä alkuperäistarkoitukseltaan, mutta altaana erinomainen ;))

Sitten olikin aika nostella taidetta seinille! :) Kaikki minitaideteokset tässä asunnossa ovat kuvataiteilijasiskoni ja hänen ystäviensä piirtämiä ja maalaamia. Eräänä aamuna sain idiksen pyytää siskoani maalaamaan tauluja vartavasten tätä kämppää varten ja oli hienoa, että he halusivat osallistua projektiini taiteilemalla näitä :) Eli suurkiiitooos!

Naulakon tein balsasta ja haaraniiteistä. Ankkakassi on aiempi väsäykseni ja sehän sopi kuin nakutettu juuri tänne!

P1290596.jpg  

Siskoni "tavaramerkki"; Tipi :)

P1290575.jpg

Purkillinen siveltimiä, sekä keskeneräinen työ odottamassa inspiraatiota. Posliininuken olen saanut äidiltäni tuliaisena :) Hyllyssä kirja (Lundbyn), sekä domino-peli pahvirasiassa.

P1290595.jpg

Taiteilun lomassa voi keitellä teet ja pelata erän muistipeliä ;)

P1290592.jpg

Rakensin tänään myös jokaiseen asuntoon eteiseen johtavat ovet. Minun piti ensin sisällyttää eteinen tähän jo olemassa olevaan tilaan, eli ulko-ovi olisi ollut tämän välioven tilalla. Pidemmän pohdinnan, kokeilun ja testailun tuloksena totesin, että tila on kuitenkin turhan ahdas, koska halusin oven näkyviin tuohon sivulle. Niinpä siis päätin, että makkari, kylppäri ja avokeittiö ovat asuntojen päähuoneet ja eteistila jää siis näiden ovien taakse ;) Ovet rakensin kiiltäväpintaisesta kartongista, karmit puurimoista, kahvat ja saranat alumiinilangasta ja korunosista.

P1290634.jpg

Taiteilijakodin makuuhuoneessa taidetarvikkeet sen kun valtaavat vain enemmän tilaa ;) Lasipurkit olen saanut lahjaksi tädiltäni<3 Vaatteet ja huivin, hyllyn sekä rekkitangon olen tehnyt itse. Maalarinteippirulla on kuminen rengas (näitä kaikenmaailman vastaantulevia miniasioita todellakin kannattaa säästää, eikä vie edes paljoa tilaa! ;D) Hyllyllä lepäilevän luonnoslehtiön sekä Ihana-lehden kannet tulostin netistä (alempi kuva).

P1290625.jpg

Purkkia ja purnukkaa.

P1290636.jpg

Asunnosta puuttui vielä muutamia hyvinkin oleellisia tarvikkeita (jotka ovat olleet mielessäni jo kauan aikaa) ja tänään oli sitten toteutuksen vuoro! Maalaustelinehän siitä syntyi ensimmäisenä! Tähän käytin puurimoja vanhoista tableteista ja sitten maalia pintaan! :) Sen lisäksi tein vielä maalituubeja hieman paksummasta metallifoliosta, sekä päällystin sillä myös muutamia maalipurkkeja, joista vielä uupuu etiketit. Pöydän vahakangasliinan (kuva alempana) tein Tildan kankaasta, jonka päälle liimasin kontaktimuovia.

P1290616.jpg

Öljy- / vesivärituubeja sekä laatikko niille (kuvassa vielä keskeneräinen), sekä maalipurkkina uuden elämän saanut metallinen hupunnyöristoppari :) Tuubien korkit ovat nurinperin käännetyt strassit.

P1290618.jpg

Valmista! Sitten vaan taiteiluhommiin! :)

P1290630.jpg

P1290639.jpg


Siinä tämän päivän tarinat tällä erää! Kommenttia vierailustasi saa jättää, olen siitä erittäin kiitollinen! :)

<3: Riina