...tai sitten vaan 13! ;) 

Niin tai näin, niiden parissa hyörin ja pyörin koko tämän ihanaisen päivän! Ikkunan pokia on asennettu, sivellin ja liimapullo viuhuneet kilpaa ja teinpä taloon sitten vielä vankemman pohjankin (enää talo ei seiso pelkkien tiilien varassa) ;)

Ja kuinka usein käykään niin, että kun ajattelee tekevänsä "vain ikkunoiden raamit", projekti karkaa kuitenkin aina hieman lapasesta. "Täytyy vielä lisätä tuohon jotain..." ja "tuollekin voisi vielä jotain tehdä..." :) Mutta silloin on tärkeää vain alkaa toteuttaa näitä päähän pälkähteleviä ideoita ja visioita, ne ruokkivat taas johonkin aivan uuteen ajatukseen tai ideaan! Ja ehkä siitäkin vielä pidemmälle!

P1300629.jpg

Tämän päiväisen työmaan avasin tekemällä taloon kivijalan. Tuohon kivijalassa sijatsevaan hieman matalempaan alaosaan ehdin jo visioida rakennettavaksi pienen kaupan tai jonkin muun liikkeen keskusteltuamme mieheni kanssa siitä, että minun pitäisi varmaankin alkaa rakennella pientä kokonaista kylää :D ...ja mitä juuri hetki sitten kirjoitinkaan siitä, miten ensin oli ajatus rakentaa se yksi minimökki, joka sitten paisuukin neljän asunnon kerrostaloksi.. ja niin, mitähän sitten seuraavaksi?

Sen voin kertoa, että olen -yllättäen- innoissani ja varsinkin nyt  kun aloitin nämä talon ulkoverhoiluhommat minun on tämän projektin jälkeen otettava Neliapilan talo ulos kaapista ja laitettava sen ulkokuori kuntoon! Sen pinnoituksesta on ollut selkeä visio jo pidemmän aikaa. Vaikkakin hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, tässä hommassa on aina oltava pelivaraa, koska ideat; ne vain poksahtelevat hyvän flown aikana mielessä kuin pienet iloiset saippuakuplat! Ja parasta on vain antaa luovuuden poreilla! :)

Kivijalan rakennusta alkaessani huomasin, että meidän kaapissa ei ollut ollenkaan mannaryynejä! Korppujauhoja sen sijaan oli! Lopputulos on ehkä hivenen rosoisempi kuin mannaryyniversio, mutta itse olen tähän rappaukseen oikein tyytyväinen. Eli pohjalla tiilipaperi, jonka päälle laitoin kaksipuolista teippiä sekä hieman liimaa myös, jotta varmaan pysyvät :) Liiman kuivumisen jälkeen maalasin alaosan vielä itse miksaamallani harmaalla maalilla. Sitä kun ei ollut maalikopassani valmiina lainkaan, siispä sekoittelin sitten sopivan mixin mustaa ja valkoista.

P1300578.jpg


Neljän Tuulen Talon ikkunanpokat paikoillaan..

P1300581.jpg

Ikkunat onnistuivat hyvin. Ne kuitenkin näyttivät vähän siltä, että vielä pitäis saada jotain pientä krumeluuria kehiin! Ensimmäiseksi päätin toteuttaa ajatukseni tuuletusluukuista avokeittiöiden ikkunoissa. Eli tiedossa oli lisää puutikkujen maalaushommia! Ikkunoista tuli paljon kivamman näköiset näin!

P1300624.jpg


Ikkunapuiden viimeistelymaalailua..

P1300587.jpg


Taloa siinä taas silmäillessäni pistin merkille, että ikkunoiden yläreunoillekin oli vielä tehtävä jotain! Lisäksi halusin ikkunoiden reunoista saumaosat piiloon. Kävin tarralaatikollani ja pongasin sieltä valkoista tarrapohjaista pitsiteippiä! Leikkasin teipin keskikohdilta kahtia ja liimasin puolikkaat ikkunoiden yläosiin niin että ne peittivät myös saumat. Laitoin varmuudenvuoksi alle vielä liimaviirut, jotta eivät varmasti lähde irtoilemaan :) Näiden päälle pätkin vielä valkoiseksi maalatut coctailtikut.

Seuraavaksi tein alalaitoihin pienet ikkunalaudat. Ja tämän jälkeen päädyin vielä kokeilemaan, miltä näyttäisi coctailtikun pätkät ikkunoiden sivuilla. Ja sinnehän ne näyttivät sopivan niin hyvin, että maalasin vielä toistakymmentä coctailtikkua lisää, että sellaiset sitten riitti jokaiseen akkunaan! 


P1300625.jpg


Neljän Tuulen Talo ja valmiit ikkunat<3

P1300641.jpg


Mahtavaa! Ikkunat valmiit ulkopuolelta.. Olenpa iloinen, että tämä projekti valmistui tänään siihen pisteeseen, jotta seuraavaksi voinkin taikoa talon asuntoihin hieman näkösuojaa ;) Tiirailinkin tilkkukopastani jo valmiiksi asuntoihin potentiaalisia verhokangasehdokkaita..


P1300636.jpg


Ois kyllä aivan ihanaa, jos tässä isomman mittakaavan kodissa olisi myös noin suuret ikkunat! Oi sitä ihanaa luonnonvaloa ja maailman avautuvaa kauneutta! Tosin maisemana voisi olla jotain muuta kuin vastapäisen talon seinää ;) Jotain.. kuten meren ranta tai vaikkapa kuusimetsä..<3 Millaisen maiseman Sinä haluaisit?


Ensikerralla siirrymmekin takaisin sisätiloihin ja käväistään sisustamassa asuntoja hieman lisää! Siihen asti; kiitos kun kävit, kiitos kun luit! Anna ideoillesi siivet! Tee niistä totta! Poreile! :)


Aurinkoterkuin, Riina