Heikunkeikun!

Onpa ollut vallan ihastuttava aurinkopäivä! Ponin kanssa rentouttavan metsämöyrintälenkin tehtyäni hyökkäsin samointein eilen aloittamani projektin kimppuun! <3 Neljän Tuulen Talosta tuli tiilikerrostalo! :)

Operaatio tiiliseinän rakennus aluillaan...

P1300554.jpg


Jonkin aikaa asiaa pyöriteltyäni päädyin tähän tiiliratkaisuun. Mietin ensin talon kuorruttamista mannaryyneillä ja maalilla, mutta tämä tiilivaihtoehto tuntui kuitenkin paremmalta idikseltä. Olin lauantaina sekä sunnuntaina töissä, joten en päässyt ostamaan tiilikuvioista paperia mistään.. Se oli vähän kenkkumainen homma, koska olen toisinaan hyvinkin malttamaton; kun idea tulee, niin sitähän pitää päästä toteuttamaan oitis ja heti! ;D Internetin ihmeellinen maailma on kuitenkin aina ulottuvilla, jotenka tulostelin sitten sieltä löytämääni mustavalkopohjaista tiiliseinäkuviota!

Irroitin ensin kaikki kaksipuoliset teipit pleksin pinnasta ja sitten aloin liimailla arkkeja paikoilleen. Tuo mustavalkoinen printti sai talon näyttämään enemmänkin kummitustalolta! :D Mulla oli kuitenkin aiemminkin jo ajatuksena maalata koko komeus, joten eipä hätää! :) Ajattelin sen onnistuvan mustavalkoprinttiin oikein kivasti. Siksi valitsinkin juuri tällaisen tiilipohjan, joka ei ole aivan tasaisen valkoinen, vaan on tummempia plänttejä siellä täällä. Tulee seinästä näin elävämmän näköinen :)

Kun alkoi olla palaset kohdillaan, aloitin maalaushommat! Väreinä käytin Siennan väristä vesi- sekä peitevärinappia ja pikkuisen vettä.

P1300566.jpg

    Testipala printtiä ja väriä. Toimii!

P1300567.jpg


Maalaus sujui kuin tanssi leveällä siveltimellä ja nopeasti tulikin valmista. Maalaus kuitenkin paljasti pieniä rakoja eilen tehdystä "tapetointityöstä", joten pientä paikkailua on vielä luvassa. Lisäksi toisesta sivuseinästä jäi uupumaan parin arkin verran tiiliä, joten hoidetaan ne hommelit sitten samalla kertaa kun tulee uusi tiilikuorma ;)

Maalatessa paperi meni kuin menikin kupruille niistä kohdin, joissa ei ollut kaksipuolista teippiä alla, mutta en ottanut siitä stressiä. Kävipä kuitenkin kivasti, että kuivuessaan paperi vetäyti ihan niille alkuperäisille sijoilleen. Lisäilin vielä sinne tänne tumman ruskeaa ja mustaa maalia elävöittämään pintaa vielä enemmän. Lopputulos on oikeen vaan kiva! 8)


"Kummitustalo" aurinkokylvyssä ennen maalausta...

P1300564.jpg


.. Ja maalauksen jälkeen :)

P1300569.jpg

Julkisivun maalauksen jälkeen alkoikin sitten ikkunan reunuspuiden mittailu ja pätkiminen! Ja kun kerran maalaushommiin oli ryhdytty, niin sudittelin raameihinkin maalit sitten samaan syssyyn (..ja koska olen edelleen kovin malttamaton; haluan ikkunanraamit paikoilleen pian, pian, pian!) ;) Eipä siis muuta kuin sivellin kätösiin ja homma rullaamaan!


P1300561.jpg

On muuten aivan ihanaa, kun tuo iltapäiväaurinko paistaa suoraan tähän minun työskentelynurkkaukseeni! <3


P1300575.jpg


Näiden odotellessa kuivumistaan minä lähden vielä reippaalle iltalenkille ja bänditreenikselle lauluhommiin. Huomenna on tiedossa taas koko päivä miniminiä; ikkunapuiden kiinnitystä ja muuta mukavaa, joten tarinoita luvassa lisää siis huomisen puolella! :) Sihen asti heipat ja mui!

Rakkaudella, Riina