Moimoimoiii! :)

Tuossa jo alkuviikosta käväisin noutamassa erään pikku tilaukseni eli nukkekotien "julkisivu"pleksit! :) Jonkin aikaa itsekseni netin kautta metsästeltyäni ja pähkäiltyäni ymmärsin kysyä apuja ja löysin kaverini vinkkaamana erään firman, joka tilauksesta näitä erimuotoisia kirkaspintaisia muovipleksejä myy ja muotoilee. Oiiii, olen niin innoissani ja onnellinen! Tämä nimittäin tarkoittaa siis myös sitä, että ihan tuotapikaa saan alkaa verhoilemaan Neljän Tuulen Talon ulkopintoja! :)

Näiden etupleksien lisäksi ostin samaisesta paikasta rullallisen saksilla muotoiltavaa ikkunalasimateriaalia (0,5mm paksuista). Tuota nyt tuossa rullassa piisaa sen verran reilusti, että siitähän saisi aikaiseksi vaikkapa jonkinlaisen (mini)kasvihuoneenkin! Voipi olla että jopa kaksi ;D Mutta kaikki ajallaan... Näiden työstäessä vierähti eilinen perjantai-ilta oikein kivasti ruuvinreikiä poraillessa ja ovea kiinnitellessä. Saranoiden kiinnitys ja reikien porailu sujuikin suhteellisen kivuttomasti ja sainkin illan päätteeksi Neljän Tuulen Talon oven hienosti paikoilleen ja pääsin jo aloittamaan talon julkisivun verhoilun pohjatyöt. Neliapilan taloon kiinnitän oven sitten ajallaan kunhan tuosta valmistuu :) Rajasin ikkunan aukot kaksipuolisella teipillä (ja niihin siis kiinnitän talon tulevan pintamateriaalin).


Ikkunatarviketta (rullassa) ja nukkekotieni etuseinämät (vielä vihreissä suojamuoveissaan)...

P1300538.jpg


Nukkekotini ovat olleet pölyltä ym. suojassa kahdessa kaapissa, joista käsin niitä rakentelen. Edellispäivänä en vaan enää millään malttanut odottaa, vaan siirsin Neljän Tuulen Talon kaapiston uumenista ja hei onhan tämä ihan mahtava fiilis kun talo tuossa möllöttelee ja odottaa työstämistä keskellä työpöytääni! Jess! :) Siinä sitä ihmetellessä tuli mieleen muutama tärkeä juttu, jotka vielä kokonaan puuttuivat parista talon asunnosta!

Sekä hippiluolaan, että maalaisromantiikkakotiin tarvittiin vielä hieman lisää valonlähteitä. Näinpä siis rakentelemaan! Jalkalampun tein teippirullan muovisisuksesta, puutikusta ja nepparin taustasta. Varjostimen kangas mietitytti minua tovin. Sametti olis ollut kova juttu, mutta sellainen uupuu tyystin tilkkukopastani .. Sen sijaan löysin kätköistäni aivan loistavan, ruutukuvioisen tilkunpalan, jota sai purettua ylä- ja alareunoista juuri tähän tarkoitukseen sopivalla tavalla! Jess! Again! :D

Romanttisen asunnon keittiön lamput ovat liimatuubien korkit, jotka päällystin suikaleilla pitsiä. Kiinnitin varjostimet nepparin taustoihin ja liitin rautalankaa johdoiksi. Maalasin vielä koko hässäkän valkoiseksi :)

Hippikodin tunnelmavalaisin...

P1300534.jpg

Sekä romanttisen kodin keittiön valaisin...

P1300540.jpg


Hippikodin makkariin tein vielä pari kivaa, raidallista säilytyslaatikkoa. Ne syntyivät parista kirjapino-printistä, jotka vain käänsin vaakatasoon ja kiepsuttelin vetimet mustasta rautalangasta.

Ja yöpöydälle lukuvaloksi mikäs muukaan kuin ihana, romanttinen kynttilä! :) Kynttilä on tikkarin tikku, lasihelmi jalkanaan. Kynttilän valuma on oikeaa talia. Kiinnitin kynttilään pikkupätkän oikeaa sydänlankaa, jonka dippasin sulaan kynttilämassaan. Tämä kynttilä on siis jopa palanut ihan oikeasti :)


P1300545.jpg


Tältä näyttää Neljän Tuulen Talo tällä hetkellä. Tässä ensin kokonaiskuvaa ilman pleksiä..

P1300532.jpg


...ja sitten oven kiinnityksen ja teippauksen jälkeen.

P1300550.jpg


..Enpä malta odottaa että pääseepi päällystelyhommiin! :)

Aurinkoterkuin, Riina