Moikka moi!

Keskiviikko soljui mukavasti eteisremppaa jatkaessa ja tulihan siitä valmista! :)


Neliapilan makuuhuoneesta..

P1310134.jpg    P1310047.jpg


Meni kuin menikin sitten kuitenkin tuo koko eteisaulan ylätasanne uusiksi samassa remppahässäkässä! ;) En pystynyt jättämään sitä enää entisekseen, koska tuon kattopaneloinnin poistamisen jälkeen katonrajaan jäi sen verran suuri rako, että sitä olisi ollut paljon hankalampaa alkaa paikata esim. listoilla. Siispä uutta tapettia pintaan! :)

Tässä vielä ennen-jälkeen -kuva tuosta eteisosastosta:

Eteinen%20ennen-j%C3%A4lkeen.jpg

Meikäläisellä näköjään osunut pieni painovirhepaholainen tuonne © - nimeen. No onhan se kolme iii:täkin ihan hyvä ;)


Karvainen työkaveri kevätauringossa <3

P1310149.jpg

Tulipa muuten tästä lungista taloon nojailijasta mieleen, että taitaa tämä karvakaveri tykätä tuosta minun talosta aika paljon.. Nimittäin tänään aamulla kun heräilin unilta, havahduin kun työpöydältäni kuului pienoista kolinaa. Arvon herra oli tunkenut itsensä kokonaan Neliapilan olohuoneeseen :D Vähän oli nihkeäasti tilaa, mutta näyttä viihtyvän kuitenkin hyvin! ;) Oon kyllä kuullut ja nähnyt, miten kissat tykkäävät tunkea itsensä mitä erikokoisinpiin pahvi- ym. laatikoihin ja eipä tämä meidän kissaherra taida olla siitä juurikaan paljosti poikkeava :D Hän on myös jatkuvasti kiinnostunut kiipeilemään noissa nukkekotikaapeissani ja on muutamasti yrittänyt keplotella itseään sisään myös Neljän Tuulen Taloon :D

Mutta nyt! Kurkkaillaanpa eteisosastolle hieman yksityiskohtaisemmin!


P1310145.jpg

P1310155.jpg

P1310183.jpg

Mietiskelin tuossa, että onko tuo kaiteen pitsi vähän liian siirappinen. Jotenkin tykkään siitä kuintekin.. se tuo portaikkoon söpöä pehmeyttä ja sellaista romanttista mökkimäisyyttä, joten... Aivan hyvä Neliapilaan! :) Eteisen katonrajaa kiertämään laitoin boordinauhaa. Tässä vielä kuva hieman oikealle päin, jossa näkyy tuo toinen rakentamani sivuseinä.

P1310182.jpg

Sitten siirtykäämme alemman välitilan puolelle...

Nyt kun pohjapiirustukset meni hiukan uusiksi, kaavailen tähän tilaan sellaista oleskelunurkkausta kirjahyllyineen. Mietin myös ruokasalin, eteisen ja takkahuoneen paikkojen vaihtoa niin, että tuo eteinen olisikin tullut ihan alinpaan kerrokseen (vaikka alunperin ajattelin alimman kerroksen olevan ikäänkuin puoliksi maan alla) mutta taidan nyt kuitenkin pysyä alkuperäisessä huonesuunnitelmassani. Takkahuoneen tunnelma kun on jo alusta asti ollut hyvin vahvasti mielessäni, eikä se ole juuri mihinkään muuttunut :)

Valkoisen säilytysarkun (kuvan alareunassa) tein valkoisesta paksummasta kartongista, jonka päälle liimasin leveää punottua "paperinaruverkkoa" tai miksi tuotakin nyt sitten kutsuisi :) Maalasin arkun kokonaan valkoiseksi (paperinauha oli alunperin ruskeaa). Kannen siihen tein balsasta.

Lukunurkkauksesta näkymiä eteisaulaan sekä alakerran portaisiin päin..

P1310159.jpg

Ylempään välitilaan vaihdoin siis kauttaaltaan uudet tapetit, päällystin lattian uudelleen (vaati sitä, koska siihen tuli muutaman sentin lisälevennys). Välitilaan tein portaikon, joita pitkin pääsee kiipuilemaan kolmannen kerroksen ruokasaliin. Portaat tein säästämiäni valmiita puupalasia sekä tablettirimoja käyttäen. Portaiden alle tuli kiinteä porrastaso, johon teen varmaan vielä pari vetolaatikkoa, jolloin taloon tulee lisää näppärää säilytystilaa :) Samaiseen tilaan tein ikkunaseinustalle koko seinän levyisen vetolaatikkorivistön. Laatikoston tein pitkulaisesta, pahvisesta suklaarasiasta, jonka päällystin kiiltävänvalkoisella kartongilla. Päällitason tein puurimoista sekä vetimet kiepautin metallilangasta. Seinille valikoitui söpö sinisävyinen pallotapetti :)

Laatikoston valmistusprojekti..

P1310141.jpg

P1310171.jpg

Siinähän vierähti mukavasti tämä keskiviikkopäivä eteisaulaa viimeistellessä. Yhdeltä seinältä uupuu vielä listoitukset. Sen jälkeen talon sisäpinnat ovat valmiit ja onkin suurensuuri ilo päästä sisustushommiin! :) Mistähän huoneesta sitä sitten varsinaisesti aloittaisi? Neliapilan keittiö, sekä lasten ja myös vanhempien makuuhuoneet ovat jo hyvässä alussa.. Kylläkin eräs huone talon alimmassa kerroksessa erityisesti kutkuttelee, nimittäin bänditreenikämppä! :) Sehän sitten nähdään, mihin tästä ensimmäisenä innostuu; fiiliksellä mennään ja tehdään! <3 Näkemisiin! :)  


P1310178.jpg


Rakkaudella,

Riina