Muikeaa maanantaita!

Tänään käsittelyssämme toinen rakas taloni, Neliapilan torppa :) Kyseinen talo on ensimmäinen nukkekotini, jota olen alkanut rakentaa ja kunnostaa, se on toiminut valtavana inspiroivana voimana ja siitä lähti aikoinaan tämä kupliva innostukseni miniatyyrirakenteluun. Neliapila on vanha Lundbyn talo (sain sen Joulupukilta 3-vuotiaana 80-luvun alkupuolella). Ja koska sen viisi huonetta eivät millään riittäneet huonevisioihini, liitin alakerroksiksi siskoni vanhan samanmoisen (katottoman) Lundbyn talon. Näin ollen kerroksia on siis 4 ja huoneita 10! Voisi sanoa, että olen hieman innoissani tästä, varsinkin kun Neliapilan rakennus on ajankohtaista juuri näinä päivinä.

Aloitin Neliapilan rakentamisen 2009. Silloin siirryin sanoista tekoihin, tartuin sahaan ja liitin talot kiinni toisiinsa. Tein myös kaikki "sisähommat" kuntoon; päällystin lattiat, tapetoin seinät, sain suihku- ja saunaosaston oikein hyvään malliin sekä ikkunoihin lasit. Mutta sen jälkeen rakentaminen kuitenkin jäi. Nyt minusta tuntuu, että jumiuduin aikoinani omiin ajatuksiini talon kanssa. Tein siihen silloin joitain ratkaisuja jotka eivät kuitenkaan olleet 100% mieleeni, ne tuntuivat väliaikaisilta ratkaisuilta. Tiesin, että tulen tekemään siihen vielä muutoksia, mutta sillä hetkellä en osannut tehdä niitä; en aloittaa, enkä jatkaa mistään. Siispä asiat jäivät hautumaan, vähän niin kuin itsestään.

Nukkekoti Neliapilan syntyvaiheista voit lukea lisää täältä:

http://rindenminiatyyrit.vuodatus.net/lue/2014/10/neliapilan-ensivaiheet


Korillinen remonttijuomia. SodaPop!

P1310129.jpg


Joskus tällainen mietintätauko tekee erittäin hyvää! Oli sitten kyse minuuteista taikka vuosista. Tuntuu, että tämä muutaman vuoden paussi tuon talon kanssa oli erittäin tarpeellinen. Olen rakentanut tässä välissä Neljän Tuulen Talon viittä vaille valmiiksi, oppinut tässä matkalla mineilyn saloista rutkasti lisää, sekä pursuilen nyt aivan uudenlaista huumaa alkaessani väkertelemään uudestaan tuon ensimmäiseni parissa! Tuntuu tosiaan, että olen palannut kotiin :D 

Ensimmäisenä tartuinkin siihen epäkohtaan, jonka kanssa jäin tuskastelemaan reilut neljä vuotta sitten. Eteinen. Suuri ja mystinen eteinen. Huone oli edelleen jotenkin ontto. Pallotapetti, boordi ja koko vihreä seinä tuntuivat jotenkin vääriltä, lattiakin meni vaihtoon. Kattopaneelit repeilivät jo valmiiksi liitoksistaan, joten ne oli helppo napsaista pois. Ja portaikko välitasanteelle uupui myös...


Neliapilan eteisaula ennen (vanha lattia jo irroitettu)...

P1310002.jpg


Eteisaula muutostöiden jälkeen...

P1310135.jpg


Eteisestä puuttuu vielä rutkasti listoja, portaikon seinäpintoja, kaiteet, toiset portaat jne. joten täysin valmis eteinen ei tässä kuvassa ole. Kuvasta käy kuitenkin ilmi se, että laitoin oikeastaan koko hässäkän uusiksi :D Ainoastaan välitasanteen ja sen alapuolisen tilan tapetit ja laudoitukset säilytin ennallaan. Lisäsin isoon aulaan siis pari väliseinää kuin myös lisäsin välitilan lattian leveyttä viidellä sentillä. Varsinainen sisäänkäynti tulee olemaan tuon ruutulattian kohdilla. Eteisen mustavalkoisen lattian leikkasin pienestä ruutukuvioisesta muovipussista. Kiinnitys onnistui oikein kivasti kaksipuolisella teipillä. Olohuoneen (vas.) ja eteisen välisen seinän tapetoin harmaalla kartongilla, kahdella muulla seinällä on valkoista tapettia, jossa on ihanan hentoisia hopeahohtoisia kuvioita.

P1310138.jpg

Eteisestä oikealle seuraavan tilan lattian laudoitin ja maalasin valkoiseksi. Sinisävyisen raitatapetin kaveriksi tuli valkoinen panelointi. Oik. puolen korkealle väliseinälle liimasin puukuvioisen tapetin, jonka olen leikannut jostain lehdestä. Portaat olin tehnyt balsasta jo muutaman vuotta sitten. Nyt maalasin ne valkoiseksi ja tein niihin pieniä viilauksia, jotta ne asettuivat paremmin paikoilleen. Katto on vaaleanharmaata puukuvioista kontaktimuovia.

Tykkään eteisosaston uudesta, freshistä ilmeestä! Nyt se on sellainen kuin sen kuuluukin olla! :)


Päivän eteisurakan jälkeen jaksaa vielä hiukan luututa remppapölyjä lattialta..

P1310122.jpg

...sytyttää kakluuniin tulen...

P1310049.jpg


...ja syödä massun pullolleen kreikkalaista salaattia! Bon Appétit! :)

P1310108.jpg


Remppaterkuin;

Riina

---------------------------------------------------

SodaPop -juomakorin sekä siivousvälineet olen saanut äidiltäni lahjaksi. Kreikkalaisen salaattilautasen tein itse. Ruokailuvälineet ovat messulöytö.