Moikka! :)

Kesä on täällä, edes tuo kylmyys ei jostain syystä haittaile minua sen suuremmin. Olen vain onnellinen kaikesta tästä ihanasta valosta, jota jatkuu lähes vuorokauden ympäri<3 Ja vaikka sateitakin on pidellyt, mikä onkaan ihanampaa kun pisarapäivinä rakennella minitaloja ja sisustuksia! Itse ainakin saan sateesta hyvin paljon energiaa ja ihanaa, rentouttavaa tunnelmaakin se tuo tullessansa!

Viime aikoina olen työstänyt erästä hyvin mielenkiintoista kohdetta. Kyseessä ei ole tälläkertaa oma taloprojekti, vaan asiakastyö. Sain nimittäin tehtäväkseni laittaa vanhan, hieman turhan masentuneen näköisen Lundbyn uuteen uskoon! :)  Mahtavaa! Tämä kyseinen talo tulee jatkossakin lasten leikittäväksi, eli pääsee toivottavasti hyvin aktiiviseen käyttöön ja toivon myös, että talon uusi look inspiroi leikkeihin vielä entistä enemmän!


Tässä talo alkuperäisasussaan...


P1310750.jpg


Ja talo pintarempan jälkeen...

P1310796.jpg

Käytin paljon kukkakuvioita, mutta muutaman seinän tasapainoitin yksivärisellä kartonkitapetilla. Portaiden viereen tein valkoisen lautapaneloinnin. Ainoastaan kylppäriin jätin alkuperäiset lautaseinät koska ne olivat niin hyvässä kunnossa, enkä kokenut, että niitä oli tarpeen muutella, joten kylppäri uudistuikin suhteellisen yksinkertaisin muutoksin. 

Seuraavaksi esittelen teille talon muutoskohteita hieman lähemmin :)

Ensimmäisenä kylpyhuone / wc. 

P1310779.jpg

Lattian söpö "kennolaatta" on kuviokartonkia. Seinät säilytin alkuperäisasussaan. Seiniä kiertämään laitoin listat.

P1310782.jpg

Tästä matkamme jatkuukin eteisaulaan ja portaikkoon. Kaksi seinää tapetoin tällä kukkatapetilla, yhden kukkien värisellä yksivärisellä tapetilla, sekä portaiden vierustaan asensin valkoiset laudat. Lattian uusin puukuvioisella kontaktimuovilla. Sävy on aikalailla sama kuin alkuperäisenkin lattian. Tästä portaikon kulmauksesta tuli niin söpö, että ihan 1:1 kotiinikin sopisi ;) Itseasiassa tuohon portaiden alle olisi voinut rakentaa vielä pienen oven ja luoda oivan säilytystilan (tai voisihan tuonne portaiden alle oman pikku majankin perustaa!) ;)

P1310793.jpg

Alakerran kolmas huone, keittiö, sain pinnoikseen yhden seinän verran luovaa vihreää , sekä kaksi vastakkaista seinää pirtsakkaa kukkaköynnöstä. Lisäksi vielä valkoiset listoitukset. Lattiaksi laitoin harmaasävyistä puukuvioista kontaktimuovia. Nyt on muuten vielä lisää hehkutettava ostamaani rei'ittäjäpihtejä (jotka siis tekevät vain yksittäisen pyöreän reiän), nimittäin sehän on oikein oiva apuväline tehtäessä näitä "pistorasioita"! Olin niin onnesta ymmyrkäisenä kun ymmärsin tämän! :D Rei'ittäjän tekemä reikä on just nappiin oikean kokoinen tuon pistokereiän kanssa! Oikeat reikien paikat sain osumaan kohdilleen kun sovitin kartonkia seinään ja painoin voimakkaammin pistokkeiden kohdilla, joten ympyräkuvio jäi näin kätevästi kartonkiin!  Turhaan hikoilin, vuosia sitten oman Lundbyni kanssa näitä samoja hommia tehdessäni, kun leikkelin tapettiin vähän epämääräisen näköisiä koloja :D Noh, olenhan niitä sitten paikkaillut ja piilotellut.. Mutta olisihan sitä toki helpommallakin päässyt, mutta tekemällähän sitä oppii ;) Ah tätä oivalluksen iloa!

P1310774.jpg

Sitten hupsahdammekin portaat ylös ja yläkertaan, jossa meitä vastaanottamassa on pirtsakan söpö pinkki olohuone! Tilan jakaa valkoinen leveämpi lista, koska tapetti uhkasi loppua kesken, joten paikkasin pienen tapettien väliin jääneen raon tällä listalla. Myös portaiden panelointi päättyy siististi ja kätevästi tällä tavoin :) Ylemmän tason lattia on tummempaa, ruskeansävyistä kontaktimuovia ja alemman tason, kuin myös porrasaskelman päällystin harmaalla puukuvioisella kontaktimuovilla. Ainoa remppaa varten irroittamani osa talossa oli tuo pieni kaide, jotta sain lattian ja tapetin siistimmin paikoilleen. Listat ovat pyöreät, valkoiseksi maalatut puurimat.

P1310775.jpg

Ja viimeisenä (muttei suinkaan vähäisimpänä, vaan yksi lemppareistani!): kesäisen pirteä, mutta rauhallisen sävyinen makuuhuone. Tämä kukkakuviotapetti on ehdottomasti yksi suosikeistani ja se luo tänne juuri loistavaa tunnelmaa ja iloa! Tapetoin tällä kartongilla huoneen kaksi vierekkäistä seinää. Ikkunaseinän rauhoitin yksivärisellä tapetilla, jonka sävy on sama hempeän sininen kuin seinällä tanssivien kukkasten. Lattian uudistin harmaalla puukuvioisella kontaktimuovilla. Kesäisen rentouttavia unia! <3

P1310800.jpg

P1310803.jpg

Vaikka tässä keskikesän juhlan tienoilla vettä ripottaisi runsaamminkin, niin kyllä sisätiloissakin kivaa tekemistä keksii! Anna luovuutesi kukkia <3 Tahdon omasta puolestani toivottaa Sinulle erinomaisen hyvää ja rentouttavaa juhannusta!

Rakkaudella, Riina