Hellurei!

JEE! Aloitin eilen kolmannen minitorppani rakennustyöt! :) Tällä kertaa remontin kohteena on pieni kahden huoneen talo, josta on tarkoitus loihtia tunnelmainen mökkikokonaisuus saunoineen ja ulkohuusseineen<3

Tämä nukketalo on edesmenneen pappani rakentama<3 Sen vuoksi tämän talon kanssa on oma, erityinen fiiliksensä. On suuri ilo rakentaa mökki kuntoon ja saada se elämään aivan uutta elämää! Mökillä on kokoa 46 x 25 cm ja ihan kiitettävästi menee tuohon 1:18 osastoon.

Eilen sainkin jo pohjat aika pitkälle kuntoon. Talon alkuperäiset sisäpinnat olivat niin röpelöisiä, että niihin esim. tapettien laittaminen ja etenkin siistin lopputuloksen aikaansaaminen olisi ollut enemmän ja vähemmän vaivalloista. Ensimmäisenä siis uusin talon seinä- ja lattiapinnat. Tässä kuvia mökin rakennusvaiheista, olkaat hyvät :)

Tästä lähtee remppa käyntiin! Tupa.

P1320398.jpg

Makuuhuone.

P1320399.jpg

Kuten noista kuvista huomaa, pinnat ovat hivenen kärsineet vuosien saatossa. Ensimmäinen työvaihe oli seinäpintojen pohjustaminen millin paksuisella puupahvilla. 

P1320401.jpg

Joulun lähestyessä tulee varmaan rakenneltua piparkakkutalokin minikoossa, tuosta kuvasta tulee nimittäin ihan sokerikuorrutukset mieleen :)

Kun kaikki seinäpinnat oli päällystetty, teki sekin jo mökistä aivan erinäköisen! :) Lisäksi rakensin huoneiden väliin pahvista ja puurimoista pienen sivuseinän, jolla samalla kavesin hieman tuota tuvan ja makuuhuoneen välistä oviaukkoa.

P1320407.jpg

P1320409.jpg

Seuraavaksi aloitin lattian kunnostamisen. Ja toki mökissä puulattia olla pitää! :) Tässä muutama lautarivi jo paikoillaan.

P1320413.jpg

Liimanlevitystä. (Levitin liiman pahvinpalasella tasaisesti ympäri lattian :))

P1320418.jpg

Tässä mökin molemmat huoneet. Laudoitushommien ja liiman kuivumisen jälkeen maalasin lattian sekä ikkunalaudat valkoiseksi.

P1320423.jpg

Nyt on päästy hienosti alkuun! Tänään aloitinkin jo kunnostella tuvassa olevaa takkaa! Niistä hommista ja muusta lisää seuraavalla kerralla! :)

Ja hei, aivan mahtavaa! Huomasin juuri, että blogini kävilaskuri oli heilahtanut tuhannen kävijän rajan ylitse! SUURET KIITOKSET Sinulle ja kaikille Miniatyyrimaailman lukijoille ja blogivierailijoilleni!! <3 :)

Voi hyvin!

Rakkaudella, Riina