Heipat! :)

Eilen aamulla käynnistelin ompelukoneeni heti aamutuimaan ja oli mukava tikkailla kokoon mökin makuuhuoneeseen peittoja, erilaisia tyynyjä ja näyttipä tuossa syntyneen vähäsen jotain pientä muutakin siinä ohella.. Niin aina! Joskus ideat on helpompi, kivampi ja parempi vaan toteuttaa suuren inspiraation vallassa heti, ennemmin kuin kirjoittaa listanjatkoksi toteutusta odottelemaan!

Touhuilin päivänmittaan muitakin juttuja, mm. aloitin mökin etuseinien rakentelun, kipaisin hakemassa mökkiin kattomateriaaleja, ja eipä liene yllätys, että samalla reissulla mukaani tarttui myös ihania uusia kuviokartonkeja! ;) Lisäksi tein makuuhuoneen ikkunoihin söpöiset verhot ja niille verhotangot ja telineet. Makuuhuoneen sängyksi olin kaavaillut valmiita muovisia sänkyaihioita, mutta päädyin kuitenkin rakentamaan itse puisen yhtenäisen parisängynrungon, sekä tuunasin kahdelle vanhalle yöpöydälle uuden raikkaamman ilmeen.

Tässä nyt maistiaisia makkarista! Voisi sanoa, että aikast kukkaista meininkiä! :)

P1320695.jpg


Makuuhuoneen verhot ompelin siniruutuisesta kankaasta, joiden alareunaan liimasin ohutta valkoista nauhaa siistimään ilmettä. Ommellessani onnistuin jollain ilveellä saamaan molempien verhojen yläreunoihin kummat lankasuhrut, jotka kuitenkin muotoutuivat silmissäni jokseenkin rusettimaisiksi koristeiksi :D Tavallisen rei'ittäjän aikaasaamista pyöreistä 'hylsyistä' tein näiden "koristekuviointien" kavereiksi koristenapit, jotka ompelin ristipistoilla paikalleen. Verhotangot kipaisin hakemassa muutaman metrin päästä metsästä! :) Kapoisesta oksanpätkästä veistelin sopivaisen kokoiset tangot ja niistähän tulikin oikein mallikkaat! Tuovat aivan ihanaa luonnon balansoivaa tunnelmaa mökkiin! Olikin siis hyvä, etten muistanut ottaa tänne "metsätyöpisteelleni" matkaan niitä valmiita tasaisen pyöreitä rimoja! :) Veistopalojen jämistä muotoilin verhotankojen pidikekoukut.


P1320683.jpg

  ♥

Sängynpohjan tein Lundbyn kylppärikalusteesta irroittamastani taustalevystä. Reunoille liimasin pari kerrosta n. 10 mm rimaa, jotka maalasin valkoiseksi. Tähän sänkyyn ei tullut päätyjä lainkaan, tyynyvuori ajaa sen asian oikein mainiosti! :)


P1320696.jpg


Kuvan punaiset tyynyt, sekä nurkassa oleva sininen tyyny ovat messulöytöjä. Sängyllä olevat sinisävyiset tyynyt ja päiväpeiton ompelin itse. Olen kyllä niin hullaantunut noihin tyynyihin (ja kartonkeihin!), että joku miniatyyrityyny- ja tapettikauppa olisi varmaan paikallaan perustaa jossain vaiheessa ;)

Makuuhuone tuvan ovelta päin.

P1320709.jpg

 Tein myös muutaman erilaisen, vaaleansävyisen tyynyn, sekä kesäkassin ja ovimaton. Laittelen näistä kuvia lisää myöhemmin :) Kassi ja matto pääsivät nyt kuvausrekvisiitaksi; ainakin näillä näkymin matto tulee löytämään paikkansa kuitenkin jostain toisesta minitalosta tyynyjen ohella.

Matossa lukee teksti 'Verus Amor' (True Love) <3. Tekstin painoin leimasimella (ruskea leimasinmustetyyny). Tehdessäni siskoni ja hänen miehensä hääkutsuja, innostuin kokeilemaan leimasintekniikkaa myös kankaalle. Painoin tekstin vaalealle puuvillakankaalle, josta sitten leikkasin tekstipalan irti ja liimasin sen mattopohjaan.

  ♥

Sinisen pitsikuvioisen tyynyn tein ensin ompelemalla vaaleansinisestä kankaasta perus tyynynpohjan, täytin sen vanulla ja sen jälkeen leikkasin ja liimasin tyynyn päällipuolelle pätkiä ihanasta pitsinauhasta. Kassissa on ihan oikeita pieniä kukkia<3 Ei muuta kuin vielä vähän eväitä matkaan ja picnicille! :)

P1320704.jpg

P1320700.jpg

Sitten olikin yöpöytien uusiminen vuorossa! Alla kuvassa nämä alkuperäiset muoviset.

P1320705.jpg

Olivathan ne melko masentuneen näköiset. Koen suurta iloa saadessani tehdä wanhasta uutta, antaa vanhalle käyttökelposelle tavaralle uuden elämän<3 Uudistin pöydät päällystämällä ne vaaleansinisellä kartongilla. Maalasin pöydän etureunat valkoisella maalilla, päällystin hyllytason söpöllä kuviokartonginpalalla sekä liimasin hyllyn reunaan vielä ohuen suikaleen pitsiä. Voilá! :)

P1320713.jpg

Seuraavaksi alankin suristella kasaan tuvan sohvatyynyjä.

Nyt täytyy vain toivoa, että kamerani akun laturi löytyy jostain! Olen johonkin sen onnistunut kadottamaan ja kyllähän tässä pieni KÄÄK!-olotila alkaa kehittyä, kun kamera, yksi tärkeimmistä työvälineistäni, on pimiänä! Olen superonnellinen, että akku kesti vielä nämä eilisen päivän kuvaukset vaikka punaista vilkkui minkä kerkesi! <3

Pikaisiin tapaamisiin jälleen! :)

Rakkaudella, Riina