Kaunista päivää!

Aamuaurinko siristelee työpöydälleni, kun aloittelen minimökkini rakennuspuuhia ja valmistelen tämän päiväistä blogikirjoitustani. On suuri ilo ja ihanuus aloittaa uusi upea päivä antamalla ensin kissoille ja poneille aamueväät ja sen jälkeen istua itse teekuppinsa kanssa luonnonvalossa kylpevään työnurkkaukseensa! <3 Oi upeus! 

Työpisteeni on siirtynyt keskelle metsää seuraavaksi kahdeksi viikoksi<3 Vanhempieni reissaillessa Afrikan lämmössä, minä ja mieheni tulimme tänne maaseudulle asuttamaan heidän taloaan ja samalla pitämään huolta tietysti myös nelijalkaisista ystävistämme. Bonuksena saamme kerätä kesän ensimmäiset mansikat ja muut herkut omasta pellosta!

Oi upeus! :)

Kesämökin rakennusprojekti osuikin aivan täydellisen sopivaan saumaan. Talo on nimittäin sen verran pieni, että sain sen helposti otettua mukaani (hivenen kevyempi kuin nuo nelikerroksiset torpat ;)) ja keräsin matkaan myös tarvittavia työvälineitä.

Tästä lähdemme tänään siis liikkeelle! Takka muurattu ja lattiat maalattu. Seuraavaksi tapettia seinään!

P1320628.jpg

Tuvan tapetin valinta oli helppo! Kartonkivalikoimistani etsin tämän suloisen kukkakuosisen kartongin, jota löysin joskus jo kauemman aikaa sitten Tampereelta eräästä ihanasta askartelu- ja paperikaupasta.

P1320647.jpg

 

Tässä kuvaa makuuhuoneen ovelta päin tupaan. Seinässä siis tapetti ja alhaalla valkoinen lautapanelointi. Kerrassaan raikasta! :) Ikkunan alatasoa nostin n. viidellä millillä korkeammaksi balsan avulla, jotta on samassa tasossa tuon allaskalusteen kanssa.

P1320669.jpg

 Messuilta parilla eurolla löytämäni muovinen Lundby-kokoinen allastaso sai myös uuden, piristyneemmän ilmeen, kun päällystin tasaisen vaaleansiniset ovet samaisella tapettikuosilla. Punaiset vetimet ovat alkuperäiset ja sopivatkin kivasti kimppaan tuon tapetin kanssa :)

P1320636.jpg

P1320634.jpg

 

Tässä sitten tuvan vastakkainen seinämä. Tein tuohon oven yläosaan pahviset vahvikkeet ja näin ollen ovesta tuli hieman matalampi. Tässä ennen - jälkeen -kuvaa :)

P1320648.jpg

P1320658.jpg

Alunperin suunnittelin tekeväni mökin makkarin toisesta puolikkaasta saunan, mutta sitten iski kuitenkin pieni tila-ahdistus. Toisaalta on aivan ihanaa toteuttaa toimintakelpoista taloa minimitiloihin! Silloin tilankäyttöä ja kalustusta pitää ajatella enemmän, suunnitella ja kokeilla kaikkia uusia ratkaisuja! Tästä minikerrostaloni Neljän Tuulen Talo on hyvä esimerkki. Ja ehkä muuten juurikin siksi rakastan Ikean kuvaston mallihuoneistoja! :D Kuvissa on hienoja sisustusratkaisuja, joissa nimenomaan pieniä tiloja on hyödynnetty oikein oivaillisesti ja mallikkaasti!

Tässäpä sitten makuuhuonetta laitellessani keksin saunalle uuden paikan! Tässä välissä kävi ajatus erillisestä pihasaunastakin mielessä, mutta kun tämä uusi ajatus välähti, niin pihasaunat saivat siirtyä tulevaisuuteen! Kaavailin makuuhuoneen peräseinälle pukuhuoneeseen ja saunaan johtavan ovenpaikan! Näiden huoneiden pintarempan jälkeen mökki tulee siis laajenemaan terassin ja saunatilan verran! Tässä kohtaa lienee turhaa mainita, että olen kevyesti täpinöissäni ;)

P1320653.jpg

Makuuhuoneeseen kalusteita sovitellessani tulin siihen tulokseen, että ikkunasta tehdään puolet pienempi. Vaikka luonnonvalo onkin aivan ihana juttu, niin päädyin tähän ratkaisuun, jotta saadaan mahtumaan parisänky sekä jykevänmallinen vaatekaappi huoneeseen paremmin.

P1320655.jpg

Jokin aika sitten tein asiakastilauksena sisätilojen pintaremontin erääseen Lundby -taloon. Talon tapettivaihtoehtoja etsiskellessäni törmäsin tällaiseen aivan ihanaan sinisävyiseen kukkatapettiin, jolla sitten tapetoinkin talon yhden huoneen. Ihastuin tähän tapettiin ikihyviksi, ja halusin laittaa tätä ehdottomasti myös Kesämökkiin! Kipaisin ostamassa tapettia hieman lisää. Ja mihinkäs muualle tämä pirteä, mutta jotenkin rauhoittava tapetti paremmin sopisikaan kuin Kesämökin makuuhuoneeseen! Oo, olen rakastunut! :) Kuvassa oviaukko vielä hieman keskeneräinen.

P1320656.jpg

Tässä sitten huoneiden tämänhetkinen tilanne. Saunan oveen tein raamit ja maalasin pohjan valkoiseksi (tähän tulee siis ovi päälle puolin ja toisin, en siis sahaa seinään varsinaista oviaukkoa. Mökin ulko-oven teen tuvan puolelle samalle seinämälle kuin saunan ovenkin, joten terassi ja sisäänkäynti tulevat siis saunaosaston vierelle.

Makuuhuone.

P1320677.jpg

Tupa.

P1320675.jpg

Näkymisiin kuulumisiin taas! :) Oivallista viikkoa Sinulle!

Rakkaudella, Riina