Moikkelis!

Viime aikoina olen näprästellyt innokkaana kukkaloistoa Neliapilan vastavalmistuneelle parvekkeelle :) Parvekkeen sisustushommat ovat vielä hieman kesken, joten rakenteluvaiheista ym. on tulossa sitten oma juttu tänne blogiin.

Olen visioinut tätä parvekeremppaa jo oikeastaan useamman vuoden, ja alusta asti on ollut selvää, että se tulee pursuilemaan erilaisia kukkia, jotka kukkivat ihan ympäri vuoden! ;) Kukkasia tehdessä googlailin netistä joitain sopivaisia malliesimerkkejä, joita mukaillen näitä sitten tein. Orjallisesti en kaavoja (tälläkään kertaa) noudattanut, joten lajikkeet ovat vähän sinnepäin. Pääasia on se, että on paljon kukkia, kauneutta ja ihana kesäinen fiilis! Miniatyyrimaailmassa kaikki on mahdollista!

Kukkaloiston luomisen aloitin parvekelaatikoiden väsäämisestä. Niissä materiaaleina käytin jonkin pakkauksen mukana olleita suojamuovikoteloita. Noiden pidempien mitat ovat n. 6 x 1 cm ja pienemmät n. 3 x 1 cm. Aivan täydelliset Neliapilan partsille! :) Näihin päätin kokeilla krakleeraustekniikkaa, se on oikein helppo ja kiva tapa tehdä vähän vanhaa rosoista ilmettä oikeastaan vähän kaikkeen kalusteista lähtien. Nämä laatikot maalasin siis ensin mustaksi. Sen jälkeen levitin kuivuneen maalin päälle krakleerauslakan, joka sai sitten kuivatella parisen tuntia.


P1360799.jpg

P1360817.jpg

Krakleerauslakan kuivuessa tein askartelukaupasta ostetuista pienemmistä satiiniruusuista kimpun. Lisäilin sinne tänne tekokasveista leikattuja pikkukukkia ja lehtiä. Tälle kimpulle tein ruukun metallisesta sormustimesta, jonka tuputtelin valkoisella maalilla. Sen päälle lisäsin myös vähän rouheutta tuputtelemalla kuparin värisellä leimasinmusteella ruukkua sieltä täältä.

P1360825.jpg

P1360842.jpg

Flowers -kyltin tein harmaasta kartongista, jonka reunat käsittelin ruskealla leimasinmusteella. Kiepsautin vielä aivan ohutta paperinarua rusetiksi <3

P1360831.jpg

Krakleerauslakan kuivateltua tarpeeksi (minimi 2h), pääsin maalaamaan pintakerroksen. Krakleerauslakan päälle tulevan maalin tulee aina olla vesiohenteinen maali. Ja mitä paksummalti on tuota lakkaa laittanut, sen isommat ovat pintamaalin halkeamat, eli näihin laatikoihin riitti aivan ohut kerros lakkaa. Pintamaalasin laatikot harmaiksi.

P1360862.jpg

Seuraavassa työvaiheessa leikkasin laatikoihin pienet palat kukkasienestä. Kukkien varsina käytin vihreää metallilankaa, jota jäi yli lilasta ruusukimpusta katkaistuani varsista aika paljonkin pois. Kukkasienten päälle pursottelin kerroksen liimaa, jonka jälkeen ripottelin niihin aitoa kuivaa multaa. Tämän jälkeen upotin heti varret laatikoihin, jotta ne liimautuvat samalla reissulla mullan kanssa :) Pienet kukkakuviot ovat peräisin viime vuoden Turun Käsityömessuilta, joista löysin niitä runsaan pussukallisen. Tässä liimasin kaksi kukkaa päällekäin aina yhtä kukkaa varten. Ajatuksena oli tehdä näistä jonkinsortin Tähtisilmä -lajikkeita ;) Lehdet leikkasin kuvioleikkurilla valkoisesta silkkipaperista (valkoisesta siksi, että silloin mulla ei vielä ollut vihreää vastaavaa). Liimasin varsien päihin kukat ja sitten liimasin lehdet. Seuraavaksi pääsikin sitten maalaushommiin! :)

Iik me ollaan söpöjä!

P1360866.jpg

P1360873.jpg

P1360878.jpg

Maalien kuivatellessa pidin jätskitauon! ;) (Oatly Kaurajätski Mansikka. NAM!)

P1360900.jpg

Tässä valmiit Tähtisilmät, kahdessa eri värityksessä. Kukkalaatikoiden telineet kiepauttelin rautalangasta.

P1360893.jpg

Sitten oli aika sovitella kukkalaatikoita paikoilleen! Lila ruusukimppuasetelma on myös tulossa parvekkeelle, mutta ei vielä ehtinyt tähän kuvaan mukaan.

P1360922.jpg

Aivan pian on tulossa parvekekukkajuttuja lisää tänne blogiini, nimittäin noihin pienempiin kukkalaatikoihin istuttelin tietysti myös omat asukit ja tekeillä on tuossa muutakin, joista palaan asiaan tuota pikaa!


Muistathan muuten käydä ottamassa osaa Nettiputiikkini avajaisarvontaan, joka on käynnissä vielä pari päivää! Arvonta päättyy su 15.5 klo. 21. Siellä on palkintona 3 x 10€ lahjakortti nettiputiikkiini, eli palkintoa on luvassa kolmelle osallistujalle :) Tässä linkki tuonne arvontaan

täällä blogissa: http://rindenminiatyyrit.vuodatus.net/lue/2016/05/arvonta

facebookissa: ARVONTA

Kaunista viikkoa!

-Riina-