Hei!

Neliapilan talon parveke on kuulunut rakennussuunnitelmaani jo aivan torpan pystytyksestä lähtien (eli aika kauan ;)). Vuosien aikana mielessä on ehtinyt risteillä jos jonkinlaista ideaa tästä parvekkeesta ja eikös se jotenkin niin mene, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? ;) Tosin suunnitelmat ovat -yllätys yllätys- muuttuneet matkan varrella tietysti useampaankin otteeseen. Vielä jokin aikaa sitten kaavailin parveketta koko talon sivuseinämän pituiseksi, ainakin tuplat leveämmäksi ja ilman katosta. Tähän versioon mulla oli kaidekin jo valmiina. Mutta kuinkas kävikään; parvekkeelle johtavien pariovien ylle rakentuikin sitten katos ihan ensitöiksi ja samalla parvekkeen koko kutistui puoleen. 

Tässä lähtöasetelma:

P1360665.jpg

P1360669.jpg

Ensimmäiseksi rakensin parioville raamit ja päällystin balsasta tehdyn lattiatason kivikuvioidulla kartongilla. Tämän jälkeen pystyttelin parvekkeen tukipuut, jotka tein pöytätableteista irroitetuista "laudoista" ja maalasin valkoisiksi. Seuraavaksi liimasin kiinni kattolevyt, jotka ovat myös balsaa. Katon verhoilin kananmunakennoista leikatuilla paloilla ja pohjamaalasin harmaaksi.

P1360681.jpg

P1360682.jpg

Parvekkeelle alunperin suunnittelemani kaide sai nyt siirtyä uusien ideoiden tieltä. Pikkupartsilla ehdottomasti parhaimmalta näytti "lasitettu" kaide, josta parvekkeen sisältö tulee myös hyvin näkyviin. Sitä sitten kyhäilemään!

Päädyin tekemään parvekelasien "liittimet" perus pahvin paloista. Mielessä oli myös haaranastoilla kikkailu, mutta tällä kertaa näin. Taitoin nämä palat keskeltä ja liimasin sitten kiinni laseihin. Lasit ovat 1mm paksuista muovipleksiä.

P1360906.jpg

P1360907.jpg

Nämä paperiklipsit ovat nukkisrakenteluvuosieni aikana muodostuneet oikeen vaan hyödyllisiksi ja monipuolisiksi apuvälineiksi näissä hommissa! Pyykkipojat toki ajaa samaa asiaa, mutta näissä klipsuissa on tukevampi ote ja puristus, sekä ne saa noiden "palluroiden" varaan nojailemaan vaikka pystyasentoonkin. Ihan ehdottomasti suosittelen hankkimaan näitä, jos vaan kokee näitä tarvitsevansa :)

Sitten värittelin nuo pahviosat hopeaisella maalitussilla, jolloin saatiin "liittimiin" metallinen vaikutelma.

P1360909.jpg

P1360915.jpg

Parvekkeen pitkän sivun keskelle pystytin lisäksi vielä yhden lyhyemmän tukitolpan ja sen jälkeen oli lasien kiinnityksen aika. Viimeistelin kokonaisuuden coctailtikuista pätkityillä kaiteilla, joihin pääsin sitten sovittelemaan kukkalaatikoita :) Myös linnunpönttö löysi paikkansa parvekkeen viereltä <3

P1360918.jpg

P1360945.jpg

P1360951.jpg

P1360989.jpg

P1360997.jpg

 Näistä asetelmista jatkuvat sitten parvekkeen sisustushommat! :)

-Riina-