Kaunista kesäpäivää!

Vaikka kynttilät saatetaan ehkä mieltää enemmänkin syksyn ja talvenajan ilostuttajiksi, ainakin allekirjoittaneella kynttilät ovat ahkerassa käytössä ihan ympäri vuoden :) Sadepäivinä ja iltaa kohti on ihana laittaa tunnelmaa tuikkimaan!

Ja tottakai, nukkekodissakin on oltava omansa! Näiden kynttilöiden korkeus vaihtelee 1-2 cm:n välillä ja halkaisijaltaan ne ovat n. 0,7 cm.

P1370671.jpg

Ensimmäisen kynttiläsatsin tein viime vuoden lokakuussa, täällä voit käydä lukemassa niistä lisää :) Kynttilöiden, varsinkin mini- sellaisten, valaminen on tosi kivaa puuhaa. Valoin valkoisten  lisäksi myös oransseja kynttilöitä. Söpöisiähän näistä taas tuli

P1370751.jpg

Tein myös kynttilöille alustarjottimen. Itse tarjotin on n. 2 cm prikka. Prikan keskelle olevaan reikään kuvioleikkuroin palat ohuesta balsasta. Leikkurin ympyräkuvio oli just täsmälleen oikean kokoinen! :D Maalasin tuon paikkauskohdan hopean värisellä maalitussilla. Tässä vaiheessa en vielä ollut suunnitellut maalaavani tarjottimia. Kuitenkaan pelkkä metallisen värinen alusta ei tälläkertaa kovastikaan silmääni hivellyt, joten päätinkin sitten kokeilla tarjottimien maalaamista valkoisiksi :)

Ennen maalaamista liimasin ääriviivatarraa tarjottimien reunoiksi.

Pohjamaalatut kynttilänaluset kuivattelemassa.

P1370816.jpg


P1370819.jpg

Ja koska tässä(kin) projektissa edettiin yksi vaihe kerrallaan, idea kokoajan eläen, maalaamisen jälkeen sitten keksin, että tarjottimessa olisi kiva olla kahvat! Kahvojen kiinnittämisen jälkeen saivat ne myös pintaansa valkoista maalia. Maalien kuivuttua töpsöttelin tarjottimen reunoille vielä sinne tänne kuparin väristä leimasinmustetta. Ja sitten kynttilät kyytiin :)

P1370826.jpg

: Riina