Heissulivei!

Silmät on ihan ristissä, mutta minä haluuun kirjottaa tämän blogijutun vielä ennen syöksyäni vällyjen väliin! Tämä rakentaminen on niin hassua ja hauskaa, kun ei sitä oikein malttaisi lainkaan lopettaa! ;D

Tänään rakkaat lukijat pääsette kurkistelemaan Neljän Tuulen Talon alimmaiseen kerrokseen, jossa asustaa kolmenkympin nurkissa pyörähtelevä boheemi "menneidenaikojen" mies :) On putkitelkkaria, lankapuhelinta.. ei juuri mistään nykyajan krumeluureista tietoakaan! Joten tunnelma on ihan omanlaisensa tätä asuntoa rakennellessa. Tykkään tosi kovin näistä tunnelmista toiseen seikkailuista, joita saan toteuttaa tämän kerrostaloprokkikseni parissa! :)

Tervetuloa!

P1290644.jpg

Tämän huoneiston rakennus starttasi keittiön ja olkkariosaston tapetoinnista. Oviseinämän tapetti on mun mielestä ihan supermagee! Se olisi sopinut hyvin myös johonkin hämyiseen ullakkohuoneistoon, mutta toimii tässäkin luoden oikein osuvaa tunnelmaa! Seinälle ripustin lehdestä leikatun Led Zeppelinin kirjan mainos"julisteen".

Sininen reissussa rähjääntynyt nojatuoli on lapsuuteni Lundbystä. Harmi vaan, että sohvakaluston toinen nojatuoli ja sohva jäivät joskus aikoja sitten ala-asteella tekemämme miniatyyrihuoneen kalustukseen, ja sille tielleen ne jäivät, kun en sitten koskaan muistanut pyytää niitä takaisin! :D Tämän nojatuolin halusin ehdottomasti tähän asuntoon, enkä halunnut mitenkään tuunailla tai paikkailla sen kulumia! Se on asukkaan lempituoli ja ainut kaluste, josta hän ei koskaan luopuisi :) Maton olen saanut äidiltäni lahjaksi<3 Oven tein kartongista. Saranat on korunosista ja kahva alumiinilankaa.

Punaisen sohvan rungon rakensin jo viitisen vuotta sitten erääseen toiseen miniatyyriprojektiini. Se oli täydellisen kokoinen käytettäväksi nyt tuonne kulmaukseen, mutta kaipasi uutta päällystystä ja tietysti sohvatyynyjä! Tein uuden verhoilun omista kierrätystuomion saaneista sukistani! :D Sävy on nimittäin just eikä melkein tuon seinän kanssa!

P1290647.jpg     

Tv-tason ja seinän pikkukaapin ostin nukkemessuilta pari vuotta sitten. Maalasin ne nyt tummanruskeiksi. Telkkarista tulee tennistä! Se on lapsuuden Lundbyni telkku. Tein johdon korunauhasta. Pistorasia on cernit-massaa.

P1290645.jpg

Olohuoneen pöydän tein jonkun purkin kannesta, johon liimasin puukuvioista kontaktimuovia. Jalat tein hammastikuista ja maalasin ne ruskealla. Juomapullon sain joskus blogivaihturina. Nam.

"Urheilujuoma" :)

P1290678.jpg

Jatkakaamme asuntoesittelyämme makuuhuoneeseen!

Tämän huoneen seinät maalasin yhtä seinää lukuunottamatta, jonka tapetoin. Maalisävyksi sekoittelin oranssia ja ruskeaa, eli lopputuloksena hieman tummempi sinapinkeltainen. Itseasiassa tämä kukkakuvioinen tapetti sopi sen vierelle oikein kivasti! 

Tässä kuvassa on nyt valaistus vähän hölmö, mutta näkyy tuo sängyn pääty, jonka olen senkin saanut äidiltäni messutuliaisena! Se on alkuperäisestikin oranssin värinen ja kylppärikalusteiden ohella yksi syy tämäntyylisen asunnon ideoimiseen! Kulmassa on ihana 70-luvun pariskuntakuva, se oli iha pakko säästää! Pääty oli alkuperäisesti valkoinen koristettuna muutamalla oranssilla sydämellä, mutta päätin kuitenkin tuunailla uuden päädyn. Kuva on leikattu skräppikartongista. Tämän kalusteen alkuperäinen sänky on Maalaisromanttisessa asunnossa, krs.2 (tässä linkki sinne http://rindenminiatyyrit.vuodatus.net/lue/2014/10/uusia-tuulia) , boheemi rentoilija kun ei sänkyä kaipaa ja pärjää mukavalla patjalla ihan vaan lattiatasossakin! :) Peiton, lakanan ja tyynyt tein itse. Patjan runkona käytin vaahtomuovikehikkoa ja jätskitikkua.

P1290610.jpg

Rrrrrriiing! :) Saa soitella!

P1290652.jpg

Makuuhuoneen toinen seinä on jo koristettu erilaisilla julisteilla. Tuon ison julkan olin leikannut lehdestä joskus ja mielestäni se oli niin hieno ja sopi huoneeseen kuin nenä päähän! Pienemmät kuvat ovat skräppipaperista. Akvaariot ovat lapsuuden Lundbystä. Puisen naulakon olin tehnyt samaan aikaan kuin tuon sohvankin, eli muutama vuosi sitten. Ei se mikään silmiähivelevän kaunis ole, mutta sopivan rosoinen tänne :) Alunperin se oli valkoinen, mutta nyt maalasin sen ruskeaksi. Henkarin kieputtelin rautalangasta.

P1290658.jpg

Ja sitten vielä nämä! Söpöt pienet matkalaukut, jotka koristelin matkamuistomerkeillä! :)

Ruskea matkis on Playmobilin ja tuo vihreä on Barbien.

P1290673.jpg

Seuraavaksi sitten kurkistellaan kylppäriin! Kirjoittelemisiin taas! :)

- Riina