Moikka!

Kesä on aivan ovella ja se tietää myös sitä, että Galleriapuoti Aistinjyvän ovet avautuvat aivan lähiaikoina! Se sitten taas tarkoittaa sitä, että kevään mittaan väkertelemiäni minejä lähtee pian matkaan kohti tuota Kauttuan Ruukinpuistossa sijaitsevaa puotia, ja tämän kesän ajaksi teen tuonne tunnelmalliseen pikkupuotiin näytteille lisäksi kaksi roomboxia. Viime kesänä Aistinjyvässä oli näytteillä tekemäni Keittiöroombox.

Tämän kesän uusiin roomboxeihin ideat ovat jo valmiina ja suunnitelmat pitkällä. Nyt on sitten se toteutusvaihe päällänsä ja toivotankin sinut tervetulleeksi mukaan ja seuraani rakennuspuuhiin :) Jokaisen roombox-postauksen loppuun kirjoittelen vinkkejä ja ohjeistusta ko. miniatyyrien tekemiseen ja tuunailuun, joten sieltä vain pongailemaan ideoita ja luomaan omaa miniatyyrimaailmaasi! :)

___________________________________________________________________

Ideat tämänkertaisiin roomboxeihin sain jälleen penkoessani miniatyyritarvikevarastoani. Sieltä tähän ensimmäiseen boxiin valikoitui kaikenmoista "varaosaa": tuunattu, mutta vielä keskeneräinen allaskaapisto, pari Lundbyn keittiönkaapistoista irroitettua lasiovea sekä puinen vetolaatikko, ohuesta puulokerikosta leikattu pala, sormustin, sekä shampanjapullon korkista peräisin oleva "rautalankakehikko".

IMG_20180522_100006.jpg

 Näillä eväillä ensimmäisen roomboxin aiheeksi muodostui kesäkeittiö!

Projekti alkoi tulevan roomboxin ulkokuoren mittailulla, jonka toteutan kokoon lev.14 x syv.12 x kork.17 cm. Kaavailin mittoihin sopivan alustavan pohjasuunnitelman - ja sitten väkertämään!

Ensimmäiseksi käsittelyyn pääsi puinen vetolaatikko, joka sai uuden elämän istutuslaatikkona! :)

IMG_20180522_143505.jpg

IMG_20180522_143139.jpg

Tomaattiamppelin tein jo aiemmin viime vuoden puolella. Seilailtuaan ensin Neliapilan parvekkeella, kuin myös kesämökin edustalla, näyttäisi hänelle nyt löytyneen justiinsa passeli paikka! Yrttiruukut tein kieputtamalla metallifoliota ison paperipillin ympärille, leikkasin metallipaperista pyöreän pohjan kuvioleikkurilla ja liimasin kasvit purkkeihin. Puisen laatikon tein balsasta.

Nyt on siis kesäkeittiöön valmiina oma soma pikku istutuslaatikko, yrttiruukut ja tomaatti, josta miniatyyrimaailman väki voi napsia kesän mittaan aterioihinsa tuoreita aineksia. Nam!

IMG_20180522_143130.jpg


OHJEITA & VINKKEJÄ istutuslaatikon tekemiseen:

Istutuslaatikon tein vanhasta Lundbyn vetolaatikosta, josta oli jo aiemmin poistettu vedin. Siivosin piiloon irroitetun vetimen jättämät jäljet päällystämällä laatikon puukuvioidulla kartongilla. Valkoiset reunat häivytin tummanruskealla maalilla. Sen jälkeen liimasin laatikon pohjalle palan kukkasientä, jonka päälle liimasin kuivaa hienojakoista multaa. Painelin hammastikulla istutusvaot ja sen jälkeen istuttelin eri materiaaleista tekemäni salaatit, ruohosipulit ja persiljat multaan. Pinsetit on tässä istutuspuuhassa kova sana! Salaatit leikkasin kuvioleikkurilla ohuesta kartongista ja elävöitin pinnat maalaamalla, persiljat ovat maisemointiainesta, ja ruohosipulit kuivattua luonnonkasvia. Viimeistelin kokonaisuuden leikkaamalla askarteluveitsellä balsasta ohuenohuet tikut, joihin tulostin pienenpienet kyltit opastamaan minkä sortin herkkua missäkin kasvaa :)