Tervehdys!

Pari päivää sitten aloitin siis takan tuunailuhommat ja eilisillan myöhäisinä tunteina tulikin sitten valmista! :) Ennen rempan aloitusta mietiskelin muutaman hetken millaisen pintakäsittelyn takka tulisi saamaan. Vahvimmaksi mieleeni nousi ajatus luonnonkivitakasta, jonka rakentamista halusin päästä vihdoin kokeilemaan ja hyödyntää kananmunakennopahvia tähän tarkoitukseen. 

Ja näin minusta kuoriutui pieni "muurari"! Kivitakan rakennus oli nimittäin aivan superhauskaa! Kohta rakentelen näitä jo varmaan joka huoneeseen ;D Kelpuuttaisin tällaisen takan oikein mieluusti myös omaan tulevaisuuden 1:1 talooni<3

 ♥

Nyt, siirtykäämme kuviin ja mökin tunnelmiin:

Tästä lähdettiin liikkeelle... Alkuperäinen punatiiliverhoiltu avomalli.

takka%20alkuper%C3%A4inen.jpg

 ♥

Ensimmäisenä korottelin takan luukkukohtaa hieman ylemmäs lattianrajasta ja tein tuollaisen etujatkopalan takan edustalle. Tein sen pahvisesta korurasiasta leikkaamastani palasesta, se oli nimittäin jo valmiiksi millilleen täydellisen levyinen! Vaikka talo on nimeltänsä Kesämökki, minä kyllä ainakin asuttaisin tätä ympärivuoden, joten siitäpä syystä takka tulisi kokemaan muutoksen avotakasta varaavaksi :)

P1320426.jpg

Etupalan liimaamisen jälkeen aloin miettiä mistä kehittelisin takan pohjalle tuhkaa ja hiillospohjaa. Kun astelin keittiöömme kehittelemään ideaani, ja kaapin sisältöjä läpikäydessäni muistin siellä olevan puoli pussillista soijarouhetta! Sehän olisi ihan täydellistä takanpohja-ainesta! :D Pursotin takan sisälle liimaa ja tasoittelin soijarouheet perään! En tainnut ihan viimeiseen asti odotella liiman kuivumista, kun jo aloin sutia mustalla maalilla luukun sisäpintoja. Maalasin myös soijarouheen mustaksi. Minua hieman harmitti aluksi se, ettei maalivalikoimassani ollut lainkaan mattamustaa, ainoastaan puolikiiltävää akryylimaalia. Mutta sillä mentiin!

 ♥

Tämän jälkeen maalailin myös takan pintaa sieltä täältä mustaksi. Sen kuivuttua sipaisin pintaan liimaa ja aloin kiinnitellä kananmunakennosta repimiäni 'kiven' palasia paikoilleen.

P1320433.jpg

Kun koko takka oli kiviverhoiltu, maalasin takan kauttaaltaan harmaaksi.

P1320435.jpg

Pohjamaalaus valmis!

P1320439.jpg

Seuraavaksi maalasin kivien välirappaukset hieman vaaleammalla harmaalla. Lisäsin myös takan luukun yläpuolelle pienen kivisen tason, jonka olin tehnyt jo aiemmin väsäillessäni kivilaattoja Cernit -massasta. Leikkasin yhden tällaisen isomman laatanpalasen puoliksi ja hylly oli valmis! Liimauksen jälkeen maalasin sen vielä samalla harmaalla kuin takan pohjan.

P1320453.jpg

Tässä vaiheessa hain porakoneen ja surrasin takan alareunaan ledilampun mentävän reiän. Käytän taloja ja huoneita rakennellessani fiilisvalona tuollaista kymmenen ledin valosarjaa (lämmin valkoinen). Värittelin yhtä lamppua sieltä täältä vähän punaiseksi ja niin syttyi takkaan tuli, tai hiillos nyt ainakin! :) Tässä kohtaa harmitukseni mattamustan maalin puuttumisesta karisi mielestäni kokonaan huomatessani miten punertavan lämmin valo ja puolikiiltävän maalin hienoinen kimallus tekivät takkaan paljon aidommannäköisen hiilloksen! :) Takkaluukun yläpuolelle taputtelin sormella hieman mustaa maalia tummentumaksi.

P1320461.jpg

Seuraavaksi oli vuorossa itse takkaluukun valmistus. Raamit oville tein pienestä nahkaisesta vyönsoljesta! Korkeus on jotain hivenen alle neljä senttiä. Solki oli väritykseltään kauniisti kulunut, joten sivelin pintaan vain hentoisesti mustaa maalia jättäen solkeen kuitenkin hieman alkuperäistä ruskean vivahdetta ja kulumakohtia näkyviin. Lasiovet tein muovikalvosta, jonka liimasin soljen taakse. Luukun nupit ovat koruntekoon alunperin tarkoitetut korupiikit. Lisäksi löysin varastosta tuollaista mitälie verkkokuvioista rakennus-/vahviketeippiä, josta leikkaamani palat maalasin myös mustaksi. Ne luovat vähän mukavaa pikku lisäyksityiskohtaa oviin :)

takkaluukku.jpg

Tein tuonne takan vasempaan sivuun vielä tuhka- ja peltiluukut pahvista ja korupiikin päistä niihin nupit.

Ja tässä sitten käyttövalmis takka! :)

P1320472.jpg

Seuraavaksi alankin sitten askartelemaan mökin seinäpintoja! :)

Ensikertaan siis! <3

Rakkaudella, Riina