Tervehdys!

Joulutalon rakennusprojekti on edennyt siihen pisteeseen, että sauna on nyt valmistunut!

Kurkkaillaanpa ensin hieman keskeneräiseen saunaan, jossa paikoilleen asentamattomat valojohdot sinkoilevat vielä iloisesti pitkin poikin ;) Johtohässäkän seassa on kuitenkin valmiina jo kaikki tarpeellinen: kiuas, vesisanko, puukori, lauteet sekä pikkuruinen jakkara. 

 

JOULUTALO%20SAUNA.jpg

 

Kiukaan rakensin wc-paperirullasta ja kartongista. Päällystin kiukaan canvas-paperilla ja maalasin hopeaisella maalitussin ulos pursutetulla maalilla, jota töpöttelin pesusienestä leikatulla palalla kiukaan pintaan. Luukut tein kartongista, kiuaskivet pienistä sisustuskivistä ja hanan kolmen millin alumiinilangasta. Puukorin ja lauteet väsäilin puretuista pöytätablettirimojen paloista. Saunan puut (ohuita oksia) keräsin metsästä. Kuivatin ja halkasin ne ja asettelin koriin.

Kiukaan viereen "pesualustaksi" tein pohjan samettipaperista, jonka maalasin ruskealla sävyllä. Alunperin tuo paperi oli väriltään punainen ja vaikka ko. paperi kokonaisuudessaan oli todella ohutta, samettipinta imi maalia aivan hulluna! Joten maalasin pinnan sitten kolmeen otteeseen :) Ja miksi sitten käytin juuri samettipaperia? Koska olin jemmannut sitä joulutalon materiaalivarastoon ja päätin testata toimivuuden tässä. Alunperin olin suunnitellut paperia aivan johonkin muuhun.. Mutta näin ne jutut muuttuvat rakennellessa ;) Pinnasta tulikin sopivasti eläväisen näköinen, vaikka tasainen pinta se noin muutoin onkin.

Puinen ämpäri on ainut valmiina ostettu esine saunassa. Senkin kyllä maalasin kevyesti ja vesiefektinä siinä toimii Mod Podge -3D lakka.

 

 Töpöttelin pesusienestä leikatulla palalla kiukaan pintaan hopean sävyistä maalia.

IMG_20180919_123539.jpg

 

Saunan yksityiskohtiin kuuluvat tietysti myös laudeliina, vihta, kiulu ja löylykauha!

IMG_20180924_124250.jpg

 

Saunan oven edustalle on rakenteilla pukuhuone. Saunan etuseinän saa irroitettua tarvittaessa.

IMG_20180924_124604.jpg

 

Valojen johdot piilotin saunan rakenteisiin maalaamalla niitä seinän sävyyn sopivalla harmaalla akryylimaalilla. Kiinnitin johdot osittain myös teipillä yhteen, sekä seiniin kiinni. Lisäksi peitin takaseinän pistorasiakohdan kartongin palalla, jolla olen seinänkin päällystänyt. Kiuas peittää saunan toisen pistorasian ja lauteiden puoleisen seinän kautta portaikkoon johdetun valojohdon piilotin osittain katonrajaan kattoparrun väliin. Johtojen maalaaminen auttoi jo asiaa huomattavasti, sillä valkoinen johto tässä värimaailmassa paistaa kyllä todella kirkkaasti silmään! Kaikki johdot olen asentanut niin, että ne on mahdollista tarvittaessa vaihtaa uusiin, jos tarvetta joskus tulee. 

Saunan ovesta vasemmalla olevan lampun olen suunnitellut jemmaavani vielä jonkinlaiseen lyhtyrakennelmaan. Samanmoiset pitäisi tehdä myös mm. portaikkoon ja yläkertaan. Myös saunan ovi vielä puuttuu, mutta kaikki aikanaan ;)  

 

Sitten kurkistetaan valmiiseen saunaan! :)

Lisäsin saunan etunurkkaan vielä puisen tynnyrin, joka on alkuperäistarkoitukseltaan ollut hammastikkuteline! Siihen kannetaan pihan kaivosta pesuvedet, sillä Joulutalossa ei ole juoksevaa vettä, eikä niin ikään sähkölamppujakaan :)

IMG_20181011_102148.jpg

IMG_20181011_102306.jpg

 

Viimeistelyksi kiinnitin saunan takaseinään vielä lämpömittarin, joka kertoo saunan lämmityksen olevan jo ihan hyvällä mallilla!

IMG_20181011_102221.jpg

 

Seuraavassa Joulutalo-osiossa rakennetaan ja sisustetaan Joulutalon yläkerran varasto-/lahjahuone!

Kuulumisiin! :)

- Riina