Hirnauskis!

Ensimmäisestä tekemästäni keppiheppaversiosta tuli jo niin toimiva, että tein näitä sitten kerralla samaan syssyyn vähän isommankin lauman :) Materiaaleina käytin vaahtomuovia, huopaa, villalankaa, korurenkaita ja vahanauhaa, varret pätkin coctailtikuista. Idea käyttää päiden tekemiseen vaahtomuovia aukeni kuin itsestään eräänä aamuna, kun autotallin ovella odotti kutsuvasti veljeni matkailuauton kunnostusprojektista ylimääräiseksi jäänyt vaahtomuovipatja! Saksin siitä muutaman palasen irti ja siitä alkoivatkin sitten heppojen päät muotoutua.

P1370961.jpg

P1370962.jpg

Ensin siis leikkasin vaahtomuovipalan n. 0,8-1 cm paksuisiksi siivuiksi, joista sitten muotoilin pääaihiot. Saksin korvat halkaisemalla pään yläosan (onpa todella lempeän kuuloista tekstiä :D) ja leikkasin korvia vielä keskiosasta hieman kapeammiksi. Sen jälkeen maalasin aihiot akryylimaaleilla kauttaaltaan. Päät saivat kuivatella vuorokauden verran, jotta kuivuisivat ihan läpikotaisin.

Alun perin ajatuksenani oli huovutella villaa kiinni noihin vaahtomuoviaihioihin (ja ensimmäinen polle syntyikin näin), mutta sitten hokasin kokeilla päiden päällystämiseen sen sijaan ohutta huopaa. Huovuttaminenkin toki toimii mainiosti myös, mutta omalla kohdallani tämä huovalla päällystäminen toimi kuitenkin sujuvasti paremmin ;)

P1370965.jpg

 

Maalin kuivumisen jälkeen muotoilin päitä vielä tarpeen vaatiessa. Vaahtomuovi oli maalaamisen seurauksena jämäköitynyt mukavasti. Sen jälkeen sitten aloitin päällystyshommat. Liimasin päät kiinni huopaan ja leikkasin muotoonsa molemmin puolin. Ohut huopa taipuu myös helposti pään yli, eli samalla toisen puoliskon palalla sain päällystettyä myös pään etu- ja alaosiot. Ruskea huopa oli tälläkertaa hieman paksumpaa kuin harmaa ja musta, joten ruskeasta jouduin leikkaamaan ja liittämään erikseen tuon "etuosapalan" sivujen liimaamisen jälkeen.

P1370967.jpg

Kun huopaosiot olivat liimattu, kiinnitin suitsien niskahihnan sekä kuolainrenkaat paikoilleen. Harjan tein villalangasta, jota olin alunperin ostanut rastojeni koristelua varten :) Lanka on ihanan moniväristä, joten harjasta tuli tosi kiva ja eläväinen. Ensin kiinnitin otsaharjan ja sen jälkeen loput.

Mustaa paperia ei tähän hätään ollut, joten leikkasin silmät valkoisesta kopiopaperista ja värittelin ne mustalla tussilla. Viimeiseksi liimasin ohjat kiinni kuolainrenkaisiin ja sitten olivatkin heppaset valmiita :) Tämä hallakon värinen hirnahtelija löysi kodin Neliapilan talon lastenhuoneesta.

P1370972.jpg

Ruskeat, mustat ja harmaat heposet otin myös mukaan Merimaskun Suvilysteille ja nettikauppaankin heitä ilmestyy tuotapikaa! :)

P1370860.jpg

P1370848.jpg

P1370836.jpg

❤ :lla Riina