Tervehdys kaikille ja oikein makoisaa alkanutta vuotta!

Se on kuulkaas niin, että nyt on Miniatyyrimaailma palaamassa juurilleen ja siihen mistä kaikki vuonna 2008 lähti, eli talojen rakennukseen ja sisustukseen! 

Eilen aloitin uuden projektin, joka kulkee työnimellä Mötley House. Mötley Househan on rockbändi Mötley Crüen The Dirt - Törkytehdas -kirjasta tuttu talo, jota bändin jätkät asuttivat Mötleyn alkuaikoina. Taloprojektini nimen valikoin siis kirjasta inspiroituneena, mutta alkuperäisen idean tämän talon rakentamiseen sain oman bändimme vanhasta treenikämpästä, joka kaikessa nuhjuisuudessaan on ehdottomasti ansainnut miniatyyriversion itsestään! Se on edelleen muistoissani mulle hyvin rakas (vietettiinhän sen vinojen seinien sisällä lukuisia luovia hetkiä) ;) Ideoita taloon on synnyttänyt myös rakkaan aviomieheni asuttama yksiö, jossa vietimme monet muistorikkaat hetket ennen kuin muutimme asumaan kimppaan.

Mötley Housista on siis tulossa muutaman idean summa. Saapa nähdä, millainen. Mutta itselleni ainakin tämä on yksi kiehtovimmista miniatyyriprokkiksista, joita oon tehnyt! 

Talon kehikon/pohjan sain siskoltani joululahjaksi vuonna 2018. Se on ostettu Lidlistä ja mittakaavoiltaan (1:16/1:18) täydellinen! :)

IMG_20200105_153421.jpg

IMG_20200105_153448.jpg

Talon tuunauksen aloitin maalaamalla puiset osat mustaksi. Valkoiset muoviosat pohjamaalasin sieltä täältä tulevia käsittelyjä varten. "Peltikaton" asensin palasta aaltopahvia, jonka maalasin hopeaisella metallihohtoisella akryylimaalilla ja liimasin sitten kiinni. Tänään oon suunnitellut tulevaa huonejakoa. Valaistuksen suunnittelua ja väliseinien pystytystä tiedossa seuraavaksi :) 

IMG_20200104_225647.jpg

IMG_20200104_235002.jpg

Talon alakertaan tulee eteinen ja portaikko. Pohjakerroksessa on myös iso autotallin ovi, jonka taakse rakentuu bändin treenis. Eteisen ja treenikämpän väliin on tulossa seinä. Yläkertaan tulee suihku- ja wc-tila, avokeittiö ja olohuone, sekä makuualkovi. Yläkerran keskellä olevan kaiteen taakse teen parvekesyvennyksen. 

IMG_20200105_153305.jpg

IMG_20200105_153327.jpg

Tästä jatkellaan! :) Tuossa alempana vielä infoa Miniatyyrimaailman tulevan vuoden kuvioista.

Seuraavaan kertaan! :)Pieni informaatiopläjäys Miniatyyrimaailman vuodesta 2020 


Tämän vuoden teema olkoon Unelmat todeksi - mutta omien voimien rajoissa.

Olen nyt varsinkin viime vuoden aikana onnistunut lahjakkaasti polttamaan kynttilääni molemmista päistä sen verran tehokkaasti, että omat akut on olleet typötyhjät useampaankin kertaan. On ollut liian monta rautaa tulessa, enkä ole saanut rauhaa miniatyyrien valmistamiseen, saati aikaa ajatuksille. Nyt oon saanut ainaisesta kiireestä ja härdellistä totaalisen tarpeekseni ja muutoksen tuulet puhaltaa. Tämän vuoden ekan viikon vietänkin lomaillessa kellosta välittämättä ja aivotkin suhteellisen narikkaan heittäneenä. Kirjoitan, väkertelen, ja ennenkaikkea OLEN. En tiedä riittääkö tämä viikko palauttamaan minut kokonaan menneen vuoden stressihässäköistä, mutta alku on ainakin hyvä ja päätökseni pitää:

Nyt vaan annan itselleni enemmän aikaa. Kaikessa.

Tässä hieman Miniatyyrimaailman vuoden 2020 visioitani;

- Keskityn pääosin talojeni rakentamiseen ja sisustamiseen, ja siinä ohessa valmistuu toki myös verkkokauppaan tuotteita. Ei tosin enää samanlaisella liukuhihnameiningillä kuin aikaisemmin. Laatu korvatkoon määrän jatkossakin <3 Teen kaikki esineet käsin, ja luonnollisesti niiden tekemiseen menee sitä kuuluisaa aikaa. Aion jälleen nauttia miniatyyrien tekemisestä, sillä sitä - ja samalla jumalaista terapiaa - se minulle on.

Taloja rakentaessani aktivoituu myös blogini uudelleen.

On ihanaa jakaa tekemisen iloa, ideoita ja inspiraatiota! Se on aina ollut Miniatyyrimaailman motto :)

- Tämän vuoden markkinoista ja myyjäisistä en vielä sen tarkempaan tiedä, enkä lupaa mitään. Tapahtumat vahvistuvat sitä mukaa, kun pystyn hahmottamaan minkä verran tuotteita varastoon siunaantuu :) Kevään myyjäisajatuksenani on, että osallistuisin Turun Kädentaitomessuille maaliskuussa, sekä Tampereen Suuri Snadi -tapahtumaan huhtikuussa. Tapahtumista ilmoittelen putiikkini sivuilla, sekä Insta + FB.

Tuotteitani saa myös jatkossa verkkokauppani lisäksi Käsityöliike Taito-Valpurista Raisiosta, sekä Kaiturin tilalta Maskusta.

- Sosiaalinen media saa suurina annoksina akkuni tyhjenemään. Vaikka julkaisenkin suht usein sisältöä facebookissa ja Instagramissa, viestit ja kommentit helposti hukkuvat tai voivat jostain muusta syystä jäädä minulta huomaamatta. Siispä pyydän, että jatkossa mikäli on kysyttävää, palautetta tms. ja/tai haluat vastauksen melko nopeasti, laitathan viestiä sähköpostiini rinden.miniatyyrit@gmail.com. Kiitos <3 Se tavoittaa varmimmin! Toki vastaan facessa / Instassa jatkossakin parhaani mukaan, mutta vastaukset saattavat tulla viiveellä, sillä en ole somessa aktiivisesti / päivittäin.


Ladatuin akuin eteenpäin!

Kaikkea hyvää ja iloa uuteen vuoteen Sinulle :)


Rakkaudella, Riina