Tervehdys! :)

Olen pyhittänyt oikeastaan koko tammikuun (ja pikkuisen päällekin) kotimme suursiivoon! Projekti imaisi minut niin mukaansa, että halusin vain tehdä sitä päivästä toiseen, sillä siihenastisen kaaoksen keskellä oli paikoin tuntunut jopa mahdottomalta saada tehtyä sujuvasti ja vapautuneesti luovuutta vaativaa työtä. Tässä taitaa olla kohdallani pieni ristiriita, sillä taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, että taiteilijakodit ovat aina enemmän tai vähemmän kaaoksen vallassa ;) "Luova kaaos"... Niin tai näin, yleinen selkeys, tavaroiden omat paikat ja helposti saatavilla olevat työvälineet ovat ainakin omalla kohdallani puoli ruokaa! Kotona on aivan ihanaa työskennellä, ja varsinkin se on sitä NYT! Työpöydän ympäristökin on avara, kaikella on paikkansa ja siivousprojektin lähestyessä loppuaan paloin halusta päästä vihdoin hommiin miniatyyrien pariin! Tuntuu, että luovuuskanavatkin ovat nyt auki ihan uudella tavalla! :) Nautin pienestä kodistammekin aivan uudella tavalla! Mihin tahansa kohtaan kodissamme katsonkin, se tuottaa minulle iloa 

Siivousprojektin myötä muodostunut toimiva "Työsaarekkeeni"  Taustalla näkyy Nukketalo Neliapila.

P1420065.jpg

Ja kyllä, tämä kaikki sai alkunsa joulukuun alussa, kun törmäsin kirjakaupassa Marie Kondon kirjaan Kon Mari - siivouksen elämänmullistava taika ja jäin siihen samantien koukkuun. Olipa tuo "maritus" tällähetkellä trendikästä tai ei, kirjan ideologia kolahti ainakin minuun niin, että ahmin kirjan muutamassa päivässä ja minun oli heti käytävä toimeen! Sen enempää kirjaa ja Konmaritusta analysoimatta voin vain todeta, että taikaa siinä todella on; henkilökohtaisesti näen ja ennenkaikkea tunnen sen; vapautuneen, virtaavan puhtaan uuden energian - olen tuntenut sen virtauksen aloistuspäivästä lähtien läsnä elämässäni todella vahvana - jokainen päivä! Muutamat oivallukset kirjassa olivat niin tajunnanräjäyttäviä, että ihmettelen millä tavoin oikein olen aikaisemmin elämässäni -varsinkin siivouksen ja järjestyksen suhteen- toiminut? :D

Miksi en tehnyt tätä jo vuosia sitten?

Jos elämä jumittaa, kaipaat muutosta, rohkeutta, iloa ja selkeyttä elämääsi, suosittelen erittäin lämpimästi tätä kirjaa! Jos mikäli se ei tunnu sinun jutultasi juuri nyt - tai ollenkaan, niin se on aivan ok. Kun se kolahtaa, niin se todella kolahtaa! :)

Eilen kävin sitten Neliapilan talon kimppuun aivan uudella draivilla! Talon alakerroksien keskeneräisiin huoneisiin kertyneet somistustavarat olivat epämääräisinä rykelminä pitkin lattioita, joten ensimmäiseksi tyhjensin talon ylimääräisistä roinista. Siivousprojektini aikana kävin läpi kaikki taloihini tulevat esineet ja erittelin ne omiin lokeroihinsa, joten nyt rakentaminen on paaaaljon selkeämpää ja tehokkaampaa, kun ei tarvitse etsiä tavaroita ja muistella mitä olikaan ja missä! Ihanaa! :D 

Ensimmäiseksi päätin tehdä vanhempien makuuhuoneen valmiiksi. Se on roikkunut puoliteloilla jo niin pitkään, että nyt on talon väen aika saada siisti ja valmis makuuhuone käyttöönsä! Harmittaa vähän kun jäi epähuomiossa ottamatta "ennen" -kuva tästä yöpöydästä, jonka sittemmin tuunasin uuteen uskoon :)

P1420061.jpg


Yöpöytä on ilmeisesti Lundbyn 70-80 -luvun tuotantoa. Tuunattavien laatikosta tuli vastaan tällainen yksinään seilaava yöpöytä, jonka päätin fixailla Neliapilan makkariin sopivaksi. Yöpöytä oli alunperin valkoinen ja taustalevy kirkkaanpunainen! Maalasin pöydän pintaan ensin pari kerrosta kahta eri ruskean sävyä, jonka jälkeen tein reunoihin koristerajaukset kullanvärisellä maalitussilla. Pöytään sopi oivasti vielä kuvioitu pieni pöytäliina. Pöytäliinan kuvion pongasin mainoslehtisestä, josta leikkasin sopivan kokoisen palan. Liimasin palan ohuelle juuttikankaalle, jonka reunat hapsutin purkamalla nauhaa pari kerrosta.

Makuuhuoneessa on paljon tummia sävyjä ja tunnelma on lämmin sekä  "mausteinen" kaikkien ihanien, etnisten matkamuistoyksityiskohtien ansiosta.

Seinällä on koristeena kaksi pientä koristekilpeä, jotka nekin ovat Neliapilan asukkaiden matkamuistoja maailmalta. Kilvet ovat nappeja, joista poistin vain takaosan renkaan.

P1420080.jpg

Muistoja matkoilta myös päiväkirjamuodossa. Norsu ja pienet naamiot seinällä ovat kaulakoruja. Naamiot saimme mieheni kanssa lahjaksi häämatkallamme Marokossa.

P1420077.jpg

Unien vartija. Ensimmäinen tekemäni unisieppariversio löytyy myös makuuhuoneen seinältä :)

P1420093.jpg

Pieni koristeellinen rahi on korurasia, jonka sain eräästä marokkolaisesta liikkeestä kaupanpäällisiksi 

P1420096.jpg

Koruhelmet päätyivät yöpöydän koristeiksi :) Pienen Buddhan pään olen saanut äidiltäni. Savinen kulho on oma tekeleeni cernit-massasta, jonka koristelin akryylimaalilla.   

P1420086.jpg

Matot olen saanut tädiltäni Tunisian matkalta.

P1420084.jpg

Nurkkauksessa on pieni kirjahylly. Saviruukusta kiemurtelee kultaköynnös. Saviruukun olen saanut myös äidiltäni Tallinnan tuliaisena :) Seinällä on julisteita maista, jossa talon asukkaat ovat käyneet.

P1420091.jpg

P1420089.jpg

Makuuhuoneen kokonaiskuvaa. Huone jatkuu oikealle päin, siellä on mm. meikkauspöytä ja säilytystilaa vaatteille. Vasemmalla oleva ovi johtaa lastenhuoneeseen.

P1420094.jpg


Minulla on tuolla jemmassa vielä lisää kaikenlaisia vanhoja nukkekodin kalusteita, jotka suorastaan huutavat uutta elämää ja jotka ovatkin jonossa odottamassa käsittelyä. Osa tulee käyttöön omiin taloihini ja osa saattaa tulla myyntiin, joko markkinoille kesän mittaan tai sitten nettikauppaani, jonne olen kaavaillut perustavani mahdollisesti käytettyjen tavaroiden "osaston", ns. nukkekotikirpputorin :) Sinne tulee myyntiin myös joitakin tekemiäni koeversioita erilaisista nukkekodin esineistä. Jatkossa nettikauppaani tulee joidenkin vakituotteiden rinnalle myyntiin myös käsintekemiäni nukkekodin tuotteita, joita on saatavilla vain muutamia kappaleita. Haluan keskittyä tekemään tuotteita enemmänkin intuitio- ja fiilispohjalta, kuin ns. liukuhihnatyönä. Käytän myös töissäni paljon kierrätysmateriaaleja, joten tästäkin syystä joidenkin tuotteiden kohdalla saatavuus on rajallinen.

Hei, ja niin! Tammikuun arvonnan voittaja on myös arvottu tänään!

Arpanumerolla 322 palkinnon voitti Teija Malmi! Paljon onnea vielä tätäkin kautta! :) Helmikuun arvonta alkaa ensi maanantaina 6.2. klo. 15! 

Tässä kaikki tällä erää :) Ollaan kuulolla 


- Riina -